De waterloze en geurloze urinoirs

23/02/2011 11:05

Eureka-Concept sprl

De waterloze en geurloze urinoirs zijn overal op hun plaats. Dankzij de technologie van het air9 systeem die de slechte geurtjes wegzuigt, zijn ze hygiënisch, ecologisch en besparen ze water.

Dankzij de waterloze en geurloze urinoirs, zijn hygiëne en netheid in elk type van vestiging verzekerd. Luc Michel, uitvinder, ontwerper en fabrikant van de regio Pays des Collines stelt in avant-première op Batibouw zijn laatste ontwerp voor. Hij behaalde reeds een gouden medaille voor zijn uitvindingen en in 2006 werd zijn bedrijf als meest innovatief bedrijf van Henegouwen verkozen.

Zonder water en geurloos voor een absolute hygiëne, hierdoor worden miljoenen m³ drinkbaar water bespaard wat goed is voor onze planeet. Grote besparingen op luchtverfrissers worden hierdoor ook gerealiseerd. De nieuwe technologie van de air9 urinoir vermijdt iedere verstopping. Het vernieuwd deel van de afvoering van de urinoir laat toe, in combinatie met een specifiek onderhoudsproduct, kalkaanslag in de leidingen te vermijden

Onze nieuwe air9 urinoir bestaat uit één geheel en zit vol nieuwe snufjes. De bodem bestaat uit één glad stuk, zonder opening voor waterspoeling. Dit werd zo bestudeerd zodat alle delen toegankelijk zijn voor reiniging en zodat het ontwikkelen van bacteriën en walgelijke geuren vermeden wordt.

Teneinde sporen van spatten op de wanden en muren van de sanitaire toestellen te vermijden, werd op de zijden en beneden de urinoir een anti-drupgoot ontworpen die de urine naar de grond doet vloeien.

Bij een onhandige gebruiker is het beter en handiger de grond te dweilen dan de muren en wanden te reinigen.

Het ergonomisch design van deze urinoir werd ontworpen opdat de gebruiker onbewust er zo dicht mogelijk bij kan. De afgeronde voorzijde bestaat uit een afgeronde bek die het druppelen op de grond vermijdt.

De bodem van de urinoir werd zo ontworpen dat er geen urinespatten op de gebruiker vallen. De bodem is heel diep en de achterwand is enkele graden gebogen zodat de urinestraal de wand in een hoek van 45 ° raakt en niet in een hoek van 90° zoals bij een klassieke urinoir, waar dit item niet bestudeerd werd. Onze urinoir laat de gebruiker toe om zich in alle bezonnenheid en zonder vrees voor spatten te laten gaan.

Onze air9 urinoir werd ontworpen om aan de criteria van het grootste deel van de verschillende landen te voldoen. De hoogte is gemakkelijke instelbaar zodat deze overeenkomt met de grootte van ons allen.

De groffilter van de urinoir zit in de bodem geïntegreerd ( geen ontoegankelijke delen voor reiniging).

De smalle opening van de groffilter houdt alle vreemde delen tegen. Een verborgen opening onder de sifon werd voorzien zodat het onderhoudspersoneel deze kan leegmaken zonder de handen vuil te maken indien er een verstopping in de leiding is.

Het bovendeel van de urinoir geeft visueel de ecologische en economische aspecten van de waterloze urinoir weer.

De waterloze en geurloze urinoir air 9 gaat een mooie toekomst tegemoet want zijn voorganger beperkte zich tot het besparen van water en het wegzuigen van slechte geuren. Scholen, restaurants, galerijen en commerciële centra zijn hiermee reeds uitgerust. Onze mooiste referenties zijn Pairi Daz park, galerijen Agora op de grote markt in Brussel, Mini-Europa (installatie in opbouw) en het

noordstation (mannen afdeling zit in testfase). Het grootste deel van de openbare plaatsen in Brussel kunnen hiermee in de toekomst uitgerust zijn. Een distributiebedrijf voor Europa (International Trade Concept) is momenteel in opbouw. China die het voorbeeld wil zijn voor de nieuwe ecologie, zou met miljoenen urinoirs air9 uitgerust kunnen worden.

Het nieuwe design van de air9 urinoir zal in avant-première op Batibouw 2011 voorgesteld worden.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel