Ingezonden persbericht


Nijmegen, Wednesday 23 February 2011


Vierdaagsefeesten presenteert: Rent a Band

Rent a Band is een online podium voor muzikanten en ondernemers op Vierdaagsefeesten.nl. De organisatie van de Vierdaagsefeesten ontvangt dagelijks vele e-mails van bands, artiesten en allerlei andere acts. Het is geweldig dat zoveel muzikanten op het grootste evenement van Nederland willen spelen. De kwaliteit van het aanbod is hoog. Omdat de ondernemers in de binnenstad vrijwel alle 25 podia zelf programmeren, worden de beschikbare muzikanten met hen in contact gebracht via dit nieuwe online podium.

Binnen 24 uur stonden er al meer dan 15 aanmeldingen van artiesten op de site. Rent a Band vervult een platform- en netwerkfunctie en is te vinden op de website www.vierdaagsefeesten.nl. Bands mogen hun act volgens een vast format promoten. Naast een pakkende tekst voegen ze een foto en een YouTube-filmpje toe aan hun profiel. Vervolgens zoeken de horecaondernemers in het Rent a Band-overzicht in een van de twaalf genres. Van blues tot dance en van (dweil)orkesten tot reggae. Hebben ze interesse een bepaalde act te boeken? Dan gaat er een mail met de contactgegevens van de ondernemer rechtstreeks naar de band. De band legt zelf contact om de aanvraag te bespreken.

Met dit initiatief vertrouwen we erop een extra bijdrage aan de grote diversiteit van het muziekaanbod te leveren door de schakel te zijn tussen binnenstadondernemer en artiest.

Vierdaagsefeesten 2011: van 16 tot en met 22 juli.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht