Ingezonden persbericht



Profict één van de beste IT-bedrijven om voor te werken

Bussum, 23 februari 2011 - IT-dienstverlener Profict deelt de door haar behaalde resultaten in het Great Place to Work onderzoek. Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat de medewerkers van Profict hun ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden zeer hoog inschatten en dat zij sterk commitment richting hun werkgever ten toon spreiden.

Profict behaalde op de Trust Index op de vijf onderzochte waarden geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap een gemiddelde score van 78 procent.

Investeren in mensen
Uit het onderzoek blijkt dat Profict mensen aanneemt die bij het bedrijf passen (92 procent). Klaarblijkelijk is het management hier evenzo van overtuigd, gezien het feit dat het management een hoge mate van vertrouwen in haar medewerkers heeft en hen ook de ruimte biedt om hun functie uit te oefenen (98 procent). Maar liefst 92 procent van de medewerkers waardeert de ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden die Profict biedt. Het commitment van de medewerkers richting hun werkgever is zeer groot te noemen; 98 Procent is bereid extra inspanningen te leveren en 90 procent vertelt anderen met trots over Profict.

Trots
Gert Oortgiesen, directeur van Profict is blij met het feit dat zijn bedrijf tot goede werkgever is verkozen: 'Om me heen zie ik genoeg bedrijven die alleen in tijden van voorspoed een goede werkgever kunnen zijn, terwijl andere bedrijven zich juist genoodzaakt voelen om in economisch mindere tijden extra in de relatie met hun medewerkers te investeren. Daar geloof ik niet in. Als bedrijf maak je je daarmee volstrekt ongeloofwaardig. Juist door het continue karakter van goed werkgeverschap laat je zien dat je waarden als respect en eerlijkheid ook echt in de organisatie inbedt. En daarmee breng je de prestaties als bedrijf naar een hoger niveau, want het zijn de mensen die het succes van de business maken. Zo ben ik ervan overtuigd dat de hoge mate van kameraadschap die onze medewerkers ervaren, 88 procent, een belangrijke succesfactor is voor de projecten die wij uitvoeren.'

Over Great Place to Work

Great Place to Work deed het afgelopen jaar onderzoek naar goed werkgeverschap onder Nederlandse bedrijven. Het onderzoek richt zich op het in kaart brengen van de mate van vertrouwen onder werknemers, het plezier dat zij in hun werk beleven en de kwaliteit van de werkrelaties, zowel die van werknemers onderling als de relatie tussen de werknemers en het management. De gegevensverzameling gebeurt door middel van gesprekken met werknemers, een cultural audit en het door middel van een vragenlijst in kaart brengen van zaken als parttime-mogelijkheden en de diversiteit van de werkzaamheden.

Over Profict
Profict is een IT-project-organisatie met een focus op het Java Enterprise platform en JBoss en Oracle als belangrijkste technologiepartners. Profict maakt samen met Caerleon en Trivento deel uit van de Profict Groep die is opgericht in 1998 en oplossingen levert op het gebied van IT-architectuur, maatwerkontwikkeling en applicatieonderhoud en -beheer. Dankzij een projectmatige aanpak, in-depth expertise, en passie ontwerpen ze krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen. Klanten waaronder NUON, Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en efficient oplossingen te realiseren. Profict is gevestigd in Huize Baank in Warnsveld en de Watertoren in Bussum. Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl.