Ingezonden persbericht


Nederlands korfbalteam uitgebreid
Zeist, 23 februari 2011 ­ Bondscoach Jan-Sjouke van den Bos heeft zijn selectie uitgebreid met drie spelers. Erik de Vries (Koog Zaandijk), Nadhie den Dunnen (PKC/LukassenBoer) en Mick Snel (TOP/Werldtickets.nl) zijn toegevoegd aan de selectie van het Nederlands team.

De Vries (16-07-1984), speler van landskampioen Koog Zaandijk, speelt al vier jaar met zijn club op het hoogste niveau. De toprebounder werd al tweemaal landskampioen met zijn club en won ook tweemaal de Europa Cup voor clubteams.

Bij haar club PKC/LukassenBoer speelt Den Dunnen, 19 jaar, voor het tweede jaar in de hoofdmacht. De nog maar 17-jarige Snel speelt bij zijn club TOP/Wereldtickets.nl voor het eerste jaar in de basis. Beide spelers die zeer allround zijn, worden gezien als de grootste talenten die het Nederlandse korfbal de laatste jaren heeft voortgebracht. Den Dunnen en Snel spelen momenteel beiden in Jong Oranje. Zij zullen na het Europees Kampioenschap onder 21, wat in mei van dit jaar wordt gespeeld, aansluiten bij de selectie van Van den Bos. Oranje zal vanaf dat moment een fulltime programma volgen in voorbereiding op het Wereldkampioenschap wat in oktober 2011 gespeeld zal worden in Shaoxing, China.