Ingezonden persbericht


()


Nieuwe commercial Turkish Airlines dit weekend in de lucht Kobe Bryant kookt sterren van de hemel bij Turkish Airlines

AMSTERDAM Ð 23 februari 2011 Ð Vanaf dit weekend is de nieuwe commercial van Turkish Airlines te zien met de wereldberoemde basketbalspeler Kobe Bryant in de hoofdrol. In de spot speelt Kobe geen basketbal, maar kookt hij de sterren van de hemel tijdens een vlucht van Turkish Airlines. De commercial is wereldwijd in meer dan 80 landen te zien.

De commercial is opgenomen in Southbay Studios in Los Angeles en is geregisseerd door Laurence Dunmore. In de spot gaan de basketbalspeler en Turkish AirlinesÕ befaamde ÒFlying ChefÓ de strijd met elkaar aan aan boord van een intercontinentale vlucht.

De commercial is ontwikkeld door Alametifarika Agency en geproduceerd door Depo Film en de Ridley Scott Association met muziek van Hollandse bodem; Massive Music. De spot maakt onderdeel uit van een wereldwijde crossmediale campagne.

Basketballegende Kobe Bryant werd in december 2010 benoemd tot wereldwijd ambassadeur van de airline. Naast deze commercial zal Kobe de komende twee jaar in verschillende reclamecampagnes verschijnen als het gezicht van Turkish Airlines. Kijk voor meer informatie op www.turkishairlines.com

Klik hier voor een preview van de commercial.

Over Turkish Airlines:
Turkish Airlines beschikte in het oprichtingsjaar 1933 over een vloot van slechts 5 vliegtuigen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 153 vliegtuigen die vliegen op 171 bestemmingen over de hele wereld, waaronder 41 nationale en 130 internationale bestemmingen. Over Star Alliance:
Turkish Airlines maakt deel uit van het Star Alliance netwerk, dat werd opgericht in 1997. In totaal biedt het Star Alliance netwerk 21.000 dagelijkse vluchten naar 1.160 bestemmingen in 181 landen.

Noot voor redacties