KPN NV

KPN Nieuws

KPN en Solar Group ondertekenen contract pan-Europees netwerk

Datum

23 februari 2011

Nummer

013

KPN International levert één netwerk voor alle bedrijfskritische applicaties van Solar

Solar is een van de grootste technische groothandels in Noord-Europa en heeft KPN International gekozen als exclusieve leverancier van WAN-diensten voor alle bedrijfsonderdelen. Het vierjarig contract behelst de levering van een kwalitatief hoogwaardig netwerk in Denemarken (hoofdkantoor), Duitsland, de Faroe eilanden, Nederland, Noorwegen, Polen en Zweden.

Solar levert een compleet scala van producten aan het bedrijfsleven, de bouw (nieuwbouw en renovatie) en de industrie. De producten lopen uiteen van elektrisch installatiemateriaal en veiligheidssystemen tot verwarmingsapparatuur en sanitaire producten. Het succes van Solar is mede afhankelijk van perfecte en directe communicatie in de hele keten - vraag en aanbod - en dus is het noodzakelijk dat zowel de klantsystemen als de Enterprise Resource Planning optimaal werken.

Solar wilde de ICT op internationaal niveau centraliseren om de samenhang en kwaliteit van de diensten te verbeteren en kosten te verlagen. Als huidige leverancier van Solar's Nederlandse activiteiten deed KPN International een zeer interessant voorstel om alle internationale WAN-diensten te verzorgen. Zo heeft KPN International een solide internationaal governance-model, goede betrekkingen met lokale leveranciers en een sterke reputatie op het gebied van internationale dienstverlening aan Scandinavische bedrijven. Voor Solar's dienstverlening is 24 uur, 7 dagen per week bereikbaarheid cruciaal.

De keuze voor KPN International is niet alleen gebaseerd op financiële overwegingen. Het bedrijf voorziet Solar ook van gedetailleerde en bruikbare rapportages over de prestaties van applicaties in het hele netwerk. Tevens beheert KPN International het netwerkverkeer op een dynamische manier die aansluit bij Solar's prioriteiten.

Het vierjarig contract van zeven miljoen euro maakt gebruik van het pan-Europese Next-Generation Network van KPN International. De kern van het contract bestaat uit end-to-end Service Level Agreements die de continuïteit waarborgen door middel van voldoende overcapaciteit op het hele netwerk. De eerste fase van de uitrol is al afgerond, binnen de overeengekomen deadlines en budgetten

Over KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van werkplekbeheer. Getronics beheert 2,2 miljoen werkplekken. In Duitsland en België volgt KPN een meermerkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Per 31 december 2010 bediende KPN meer dan 42,2 miljoen klanten, waarvan 33,9 miljoen mobiele klanten, 4,4 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,8 miljoen met een internetaansluiting en 1,2 miljoen televisieklanten. Met 19.192 FTEs in Nederland (30.599 FTEs voor de hele groep) behaalde KPN in 2010 een omzet van EUR 13,4 miljard en een EBITDA van EUR 5,5 miljard. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurs van Amsterdam.

Over Solar

Solar A/S (voorheen Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni) werd opgericht in 1919 en is sinds 1953 genoteerd aan de beurs van Kopenhagen. Solar is één van de grootste technische groothandels in Noord-Europa in elektra, verwarming, sanitair en ventilatie. De groepis gevestigd in Kolding in Denemarken heeft dochtenbedrijven die handelen onder de merknaam Solar in Denemarken (incl. de Faroe eilanden), Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen en Zweden. Daarnaast is de Aurora Group van Solar actief in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Solar staat op nummer 39 op de lijst van Denemarkens grootste bedrijven gemeten naar opbrengst en heeft in totaal 3.000 werknemers.

Meer informatie is te vinden op www.solar.eu en www.solarnederland.nl.

Voor meer informatie:



KPN NV