Ingezonden persbericht


Emerson Network Power introduceert Liebert GXT3: een

On-Line UPS-systeem in de modellen 5, 6 en 10kVA

voor meer vermogen in kleine ruimtes

Liebert UPS-systemen GXT3 zijn nu beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Breda, 23 februari 2011 - De groeiende vraag naar rackgebaseerde computercapaciteit en IT-systemen en de apparatuur die nodig is voor het leveren van deze capaciteit, rekken de grenzen van bestaande datacenters op. Met dat in het achterhoofd introduceert Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider in Business-Critical Continuity(TM), de Liebert GXT3 uninterruptible power supply (UPS-systeem) in de vermogens van 5, 6 en 10kVA. Het On-Line Liebert UPS-systeem werkt volgens het dubbel-conversieprincipe en is een uitbreiding van de bestaande Liebert GXT3-productielijn. Het systeem stelt IT-beheerders in staat om meer vermogen te realiseren in een kleinere ruimte en toch de hoogst mogelijke beschikbaarheid te waarborgen.

Liebert_GXT3_tower low res
De Liebert GXT3 is te monteren in een rack of te plaatsen als tower. Het systeem is uitgerust met een led-display dat gedraaid kan worden, afhankelijk van de UPS-opstelling. De Liebert UPS heeft een interne batterijset die hot-swappable is en die bij volledige belasting een autonomie van drie of meer minuten geeft. De 5- en 6kVA-UPS-systemen zijn slechts 5U hoog, terwijl het 10kVA-UPS-systeem slechts 6U hoog is. De autonomietijd is te verlengen door gebruik te maken van extra batterijpakketten. Deze zijn slechts 3U hoog voor het 5- en 6kVA- systeem en 4U hoog voor het 10kVA-systeem. De verbinding tussen UPS-systeem en extra batterijpakket(ten) vindt aan de achterzijde plaats door middel van een meegeleverde Plug & Play-kabelverbinding.

"De implementatie van nieuwe technologieën heeft geleid tot strengere eisen op het gebied van systeembeschikbaarheid, betrouwbaarheid en de behoefte aan meer vermogen met een kleiner volume", zegt Stefano Mozzato, Marketing Director van Liebert EMEA. "Vooral in kleinere datacenters en netwerkkasten is de ruimte beperkt. De Liebert GXT3 optimaliseert de ruimte op basis van een zeer kleine behuizing voor de geboden kVA's. De hoge uitgang-cos phi van 0,8 voor het 5- en 6kVA-UPS-systeem en 0,9 voor het 10kVA-UPS-systeem en het brede spanningsbereik ondersteunen de kritische belasting en breiden de systeembeschikbaarheid uit."

Door gebruik te maken van de Liebert IntelliSlot® Web Card biedt de Liebert GXT3 het Simple Network Management Protocol (SNMP) voor continue, webgebaseerde systeembewaking en -controle. Een op Windows gebaseerd configuratieprogramma maakt het mogelijk om operationele parameters in te stellen en testen uit te voeren. Verder kan de gebruiker met behulp van de USB-poort en gebruikmakend van de Liebert MultiLink®-software de UPS bewaken en gebruikmaken van de automatische power shutdown-commando's. Ingebouwde afsluitsignalen geven commando's aan het operationele systeem, bijvoorbeeld voor een bijna lege of totaal ontladen batterij.

Liebert GXT3 wordt geleverd met een lange garantietermijn. In het geval van een UPS-probleem heeft de gebruiker twee jaar vervangingsgarantie, inclusief transportkosten.

Voor meer informatie over de Liebert GXT3 of andere Liebert-technologieën en diensten van Emerson Network Power verwijzen wij u naar onze website: www.liebert.com. ####

Over Emerson Network Power
Emerson Network Power, een divisie van Emerson (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity(TM): van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorgen industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van AC- en DC-power, precisiekoelingssystemen, geïntegreerde computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, beheer van infrastructuur en connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-servicetechnici. De Liebert AC-, precisiekoelings- en monitoringproducten en -diensten van Emerson Network Power bieden efficiëntie zonder compromis (Efficiency Without Compromise(TM)). Klanten optimaliseren hiermee hun datacenterinfrastructuur, besparen zo kosten en realiseren een hoge beschikbaarheid. Voor meer informatie: www.Liebert.com, www.EmersonNetworkPower.com of www.Eu.EmersonNetworkPower.com.

Over Emerson
Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), is toonaangevend in het samenbrengen van technologie en engineering in innovatieve oplossingen voor klanten in industriële, commerciële en consumentenmarkten. Het bedrijf levert deze oplossingen vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en 'appliance & tools'. De omzet in het fiscale jaar 2010 bedroeg 21 miljard dollar. Voor meer informatie bezoek www.Emerson.com.