Ingezonden persbericht


Datum: 23 februari 2011

Het Keringhuis bestaat 15 jaar!

Meer dan 1 miljoen bezoekers
het Keringhuis Publiekscentrum Water werd op 1 maart 1996 officieel geopend en inmiddels hebben meer dan een miljoen mensen het Keringhuis bezocht!

Het Keringhuis trakteert!!!
De hele maand maart zijn er gratis instaprondleidingen en koffie met appeltaart voor maar ¤ 2,50.

Tijdens de instaprondleiding legt één van onze professionele gidsen alles uit over hoogwaterbescherming in Nederland. Gedurende de voorjaarsvakantie zijn er ook elke dag extra rondleidingen voor jong en oud. Kijk op de website voor de mogelijkheden. Vooraf reserveren wordt aangeraden. Duur van de rondleiding ca. 60 minuten.

Restaurant
Ons restaurant biedt een uniek uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg. Bij mooi weer is het terras de uitgelezen plek om van dit prachtige uitzicht te genieten.

Het Keringhuis is in 2010 compleet vernieuwd!
Met de nieuwe expositie laten we zien hoe we in waterrijk Zuid-Holland ondanks de klimaatverandering toch droge voeten houden. Op het watervertelplein maakt u kennis met de verschillende scenario's met betrekking tot waterproblematiek die zich in Nederland af zouden kunnen spelen. Tegelijkertijd ziet u hoe Nederland hierop anticipeert.

Toegang gratis en iedere dag geopend

In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis. Openingstijden Keringhuis: ma-vrij 10.00-16.00, za-zon/feestdagen 11.00-17.00. Het Keringhuis en het terrein eromheen is toegankelijk voor mindervaliden.In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Nieuw Adres:

het Keringhuis Publiekscentrum Water

Maeslantkeringweg 139 /Havennummer 882

3151 ZZ Hoek van Holland.

LET OP: Voer bij gebruik van een navigatiesysteem als straatnaam Slachthuisweg in.

T 0174 - 511 222 E info@keringhuis.nl I www.keringhuis.nl