Ingezonden persbericht





Cementbouw realiseert landelijke dekking en centrale aansturing

Cruquius, 23 februari 2011 - Cementbouw, één van de grootste producenten van betonmortel in Nederland, is met drie extra betoncentrales wederom uitgebreid. Alle centrales vallen onder één BV. Deze aankopen passen in de strategie van eenheid, integratie en centrale afhandeling die de organisatie voor ogen heeft. Met de uitbreiding met de centrales in Tiel, Vianen en Rotterdam is Cementbouw in Nederland zeer breed vertegenwoordigd. Dankzij centrale aansturing wordt het gehele logistieke proces geoptimaliseerd. Cementbouw heeft nu 24 productielocaties door heel Nederland.

Cementbouw realiseert met de uitbreiding van de drie centrales een vrijwel landelijke dekking, wat de snelheid van werken bespoedigt. "Wij bieden een hoogwaardig product en een snelle levering", zegt Mark Schoorl, commercieel directeur bij Cementbouw. "Beide factoren zijn cruciaal voor de aannemer. Hoe korter de afstand van betonmortelcentrale tot de werken, hoe beter het werk controleerbaar is. We hebben dus gekeken naar de huidige locaties van onze betonmortelcentrales en vervolgens gekeken waar en welke centrales het beste aansloten op ons netwerk. Het is voor onze klanten van strategisch belang om een optimale dekking te hebben en dat bieden wij."

De betoncentrales van Cementbouw worden vanuit een aantal centrale punten in Nederland aangestuurd. Dit betekent dat de klant één aanspreekpunt heeft voor alle centrales die bij elkaar in de regio liggen. Met behulp van GPS is altijd inzichtelijk welke vrachtwagen zich waar bevindt en welke het dichtst bij werkplaats is. De plaatsen worden zeer flexibel berekend en het wordt maximaal gegarandeerd dat de auto's op tijd arriveren. Op die manier kan Cementbouw sneller inspelen op de wisselwerking tussen vraag en aanbod.

Kwaliteit, innovatie en kennis delen zijn belangrijke speerpunten van Cementbouw. Dit is onder meer terug te zien in de investeringen op deze gebieden. "Zo proberen wij onze mensen zoveel mogelijk vast te houden," aldus Schoorl. "Dit is eigenlijk in tegenstelling tot alle bezuinigingen die in deze sector plaatsvinden. Wij zetten juist zwaar in op personeel en kennis." De Cementbouw-medewerkers adviseren de aannemer in hoe hij het product beter, efficiënter en slimmer kan inzetten. Dit bespaart zowel arbeid als materiaal en dus kosten. Voor de aannemer zijn de mogelijke risico's duidelijk zichtbaar, zowel vooraf als tijdens het traject.

Cementbouw - Bennebroekerdijk 244 - 2142 LE Cruquius - Tel : 023 - 548 14 81 Fax: 023 - 548 16 00 - www.cementbouw.nl

Over Cementbouw
Cementbouw is één van de grootste producenten van betonmortel in Nederland en richt zich daarnaast op de productie van en handel in materialen en grondstoffen, zoals cement, vulstoffen, zand en grind, voor de bouw. Ook neemt Cementbouw voor een belangrijk deel de bijbehorende logistieke processen voor haar rekening.


---