Politie Twente

Meisje mishandeld door groep meisjes Almelo
Een 16-jarig meisje uit Almelo is dinsdag 22 februari omstreeks 16.30 uur belaagd door een groep meisjes. Dit gebeurde in het centrum van Almelo bij De Galerij.

Een groep, bestaande uit ongeveer 7 meisjes, begint haar uit te schelden en te duwen en schoppen. Omstanders en winkelpersoneel schieten te hulp, waardoor de Almelose weet te ontkomen. Als ze kort daarna op de Werfstraat loopt, komt ze de groep weer tegen. Ze wordt opnieuw belaagd en mishandeld. De groep trekt aan haar haren en slaat en schopt haar. De Almelose ziet kans om weg te rennen en bij de kruising Marktstraat/Waagplein blijft de groep achter. De groep bestaat uit ongeveer 7 meisjes, die allemaal een zwarte, glimmende jas met capuchon voorzien van bont droegen. Alle meisjes hadden lang, blond of donkerblond haar.

Op het Twentheplein zijn kort daarop drie meisjes aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. De drie meisjes, 12, 12 en 13 jaar oud en allen uit Almelo, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

De Almelose deed aangifte van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in en is daarom op zoek naar getuigen. Mensen die meer over de groep weten of eventueel ook zijn lastig gevallen, worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Almelo van Politie Twente. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011016482)

Ongeval op A1
Rijssen-Holten
Dinsdagavond 22 februari vond omstreeks 21.30 uur een ongeval plaats op de A1 bij Holten. Twee personen raakten gewond. Als gevolg van de aanrijding is de gehele snelweg ter hoogte van Holten, in de richting van Deventer, enige tijd afgesloten geweest voor het overige verkeer. Het verkeer werd omgeleid.

Een 23-jarige Oldenzaler reed op de A1 ter hoogte van Holten achter een vrachtwagen. Door onbekende oorzaak verloor hij de controle over zijn auto en kwam in een slip terecht. Hierbij kwam hij in aanrijding met de voor hem rijdende vrachtwagen. De auto van de Oldenzaler gleed vervolgens tegen een op de linkerrijstrook rijdende auto, bestuurd door een Duitse automobilist. De auto van de Oldenzaler gleed nog verder door en kwam uiteindelijk grotendeels op de rechterrijstrook omgekeerd tot stilstand. Daar werd hij frontaal aangereden door een automobilist die niet meer op tijd kon remmen. Beide automobilisten zijn uit voorzorg door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011016552)

Rijbewijs ingevorderd
Enschede
Woensdagmorgen 23 februari zagen agenten omstreeks 01.30 uur een auto op de Broekheurne Ring in Enschede rijden. De auto viel op omdat deze slingerend over de weg reed. Daarom controleerden de agenten de bestuurster, een 40-jarige vrouw uit Enschede. De blaastest gaf reden om de vrouw mee te nemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zij weigerde echter mee te werken aan enige vorm van onderzoek. Daarom is haar rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011016562)

Met 1,67 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Nijverdal
Maandagavond 21 februari zagen agenten op de G. v.d. Muelenweg in Nijverdal een taxibus over de middengeleider rijden. Omdat het rijgedrag van de automobilist opviel, volgden agenten hem en hielden hem op de Potgieterstraat in Nijverdal staande. De agenten vermoedden dat de bestuurder, een 51-jarige man uit Nijverdal, onder invloed van alcohol verkeerde en namen hem daarom mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,67 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2011016150)


-----------------------
26 nvember 2010