Politie Twente

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON), heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle, dinsdag 22 februari vier mannen uit Arnhem aangehouden op verdenking van een tiental bedrijfsinbraken.

Het viertal (29, 39, 41 en 42 jaar) wordt ervan verdacht in de periode vanaf juni 2009 tot aan heden te hebben ingebroken bij een aantal bedrijven, waaronder hoveniersbedrijven. De buit bestond voornamelijk uit tuingereedschap en elektrisch gereedschap. Te denken valt aan bladblazers en de betere merken boormachines en cirkelzagen. De inbraken vonden plaats door heel Nederland. Meerdere aanhoudingen in een later stadium worden niet uitgesloten.

Woningen doorzocht: administratie en auto's in beslag genomen Rechercheurs van de BR NON, ondersteund door diverse politieregio's, doorzochten zeven woningen en twee loodsen ten behoeve van het onderzoek. Dit gebeurde op locaties in Arnhem en Tubbergen. Tijdens de zoeking werden administratie en drie dure auto's in beslag genomen (van het merk Mercedes en Opel). Daarnaast werden er diverse gereedschappen aangetroffen. Een deel daarvan stond als gestolen geregistreerd. Naar afkomst van de overige goederen wordt een onderzoek ingesteld.

Het onderzoek
Het onderzoek werd in juli 2010 gestart naar aanleiding van informatie afkomstig uit de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Naast de aandacht voor het gronddelict (inbraken) is er in dit onderzoek extra aandacht besteed aan de financiële gangen van de verdachte. Werden de gestolen spullen verkocht en wat werd daar aan verdiend? Zijn er mogelijkheden om de verdachten dit geld weer af te pakken? Dat zijn vragen waar het rechercheteam zich mee bezig houdt. De in beslag genomen administratie kan hieraan bijdragen.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (