Ingezonden persbericht


Overstap van 'kabel TV' naar 'TV via glasvezel' nog makkelijker

Glashart Media lanceert de programmagids via DVB-C

Rijssen- 23 februari 2011- Glashart Media, de grootste radio- en televisieaanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland, heeft haar DVB-C aanbod uitgebreid met een elektronische programmagids. Hierdoor kunnen mensen die nu in het bezit zijn van een digitale box voor 'kabel TV' naadloos gebruik maken van de TV dienst via glasvezel.

Door de snelle opkomst van TV's met ingebouwde DVB-C ontvangers en omdat veel 'overstappende' klanten (van de kabel) hun bestaande DVB-C apparatuur willen blijven gebruiken, heeft Glashart Media besloten om een programmagids toe te voegen aan haar DVB-C aanbod.

Met een DVB-C compatibel digitale ontvanger kan het plaatselijke zenderaanbod worden ontvangen in digitale kwaliteit, inclusief een programmagids. Abonnees hebben voor ontvangst van het signaal alleen een DVB-C compatibel digitale ontvanger nodig. In tegenstelling tot de andere kabelexploitanten heeft de gebruiker geen smartcard of extra abonnement nodig en wordt het gratis met het analoge zenderpakket meegeleverd.

Glashart Media hoopt dat met de het toevoegen van een programmagids de overstap van 'kabel TV' naar 'TV via glasvezel' nog makkelijker zal worden. Niels Jonkman, verantwoordelijk voor de TV diensten bij Glashart Media: "Wij kregen recentelijk van klanten het verzoek om het DVB-C pakket uit te breiden met een programmagids voor het programmeren en opnemen van programma's. We zijn toen direct aan de slag gegaan om dit mogelijk te maken en hebben dat in zeer korte tijd gerealiseerd. Het is fantastisch om televisiekijkers hiermee de mogelijkheid te geven om hun nieuwe of bestaande DVB-C apparatuur via glasvezel te kunnen (blijven) gebruiken. Natuurlijk in de beste kwaliteit!".

Naast analoge televisie en DVB-C biedt Glashart Media ook interactieve televisie aan met meer dan 160 TV en 70 radio zenders, een groot aanbod HD-kanalen, Eredivisie Live, Uitzending Gemist (van alle Nederlandse zenders) een Videotheek. Daarnaast is het ook mogelijk om met een Personal Videorecorder (PVR) programma's op te nemen.

De diensten van Glashart Media zijn beschikbaar via de volgende serviceproviders: XMS, Lijbrandt, Edutel, OnsNetEindhoven, OnsBrabantNet, OnsNetNuenen, Lijbrandt-Telecom, KickXL, Solcon, Concepts-ICT en Tweak.

Over DVB-C

Digital Video Broadcasting of DVB is een internationaal aanvaarde open standaard voor digitale televisie.

Om de signalen via de televisie (of computer) te kunnen weergeven, dienen deze eerst te worden gedecodeerd. Daarvoor dient een decoder. Het kan een aparte settop box zijn die wordt geplaatst tussen de kabelaansluiting en het ontvangsttoestel. Bij een analoog toestel wordt de decoder via een scartkabel of via een S-videokabel aangesloten; bij een HD of HD ready-TV kan dit via een HDMI-kabel. De decoder kan ook in de televisie zijn ingebouwd. Hedendaagse televisies worden vaak verkocht met een DVB ontvanger en CI-card interface voor de decryptie. Tevens zijn er modellen met een DVB tuner met HD 1080i resolutie.

Klanten van Glashart Media hebben alleen een DVB-C compatibel digitale ontvanger nodig. In tegenstelling tot de andere kabelexploitanten heeft men geen smartcard of extra abonnement nodig.

Over Glashart Media

Glashart Media is onderdeel van Reggefiber, dat 'fiber to the home'-netwerken (FttH) bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk.