Gemeente Sittard-Geleen



Verkeerde kandidatenlijsten verspreid

Sittard-Geleen, 23 februari 2011 - TNT Post heeft vandaag in een deel van de gemeente Sittard-Geleen kandidatenlijsten van de gemeente Beek en de gemeente Stein verspreid. De kandidaten voor de verkiezingen voor Provinciale Staten die hierop staan zijn goed, maar de lijst met stembureaus op de achterzijde van het biljet zijn verkeerd.

TNT Post heeft laten weten uit te zoeken wat er fout is gegaan en na te gaan of alsnog de juiste lijsten kunnen worden verspreid. ,,Totdat hier duidelijkheid over is, raad ik onze inwoners aan om op de website van de gemeente te kijken waar de stembureaus op 2 maart worden ingericht,' zegt burgemeester Sjraar Cox, die de gang van zaken rondom de verspreiding van de kandidatenlijsten zeer betreurt.

Cox benadrukt dat er niets mis is met de stempassen, die eerder al verspreid zijn en die de stemmer mee moet nemen naar het stembureau.

De kandidatenlijst met de juiste stembureaus van Sittard-Geleen is te vinden op www.sittard-geleen.nl/verkiezingen.

Vast staat dat in de Beek lijsten van Sittard-Geleen zijn verspreid. Of dat in Stein ook het geval is, is op dit moment niet bekend.


---