Ingezonden persbericht


CNV Vakmensen

23 februari 2011, Utrecht

------

Directeur solt na faillissement met chauffeurs

Willekeur troef bij transportbedrijf Hadema

Vreemde zaken bij transportbedrijf Hadema uit Utrecht. Na het faillissement, enkele weken geleden, is het bedrijf opnieuw begonnen: op dezelfde plek, onder dezelfde naam. "Maar met het personeel wordt op een schandalige manier gesold", zegt Gerard Rutte van CNV Vakmensen.

Volgens Rutte is een heel klein deel van de werknemers na het faillissement weer aan de slag gegaan. "Een stuk of tien mensen, de rest zit thuis", zegt Rutte. "De selectie ging heel merkwaardig: de directeur stond bij de uitgang de werknemers te selecteren. De een kon de poort uit, de ander kon naar het kantoor voor een nieuw contract."

Een gesprek met de directie heeft volgens Rutte niets opgeleverd. "De directie was totaal niet bereid om afspraken met ons te maken en wilde ook volstrekt geen duidelijkheid geven over de werkwijze. Het is voor ons dus onduidelijk onder welke voorwaarden de werknemers een nieuw contract hebben gekregen. Daarnaast weten we dat het bedrijf intussen gewoon nieuwe werknemers aanneemt en zzp'ers inschakelt om alle ritten te rijden."

Vreemde taferelen

Volgens Rutte hebben zich vreemde taferelen afgespeeld op het bedrijf. "Werknemers die hun baan kwijt waren en zich inmiddels hadden ingeschreven bij het UWV lazen op het prikbord een mededeling dat een nieuwe werknemer welkom werd geheten. Dat is wrang hoor. Deze directie gaat op een kille en moreel verwerpelijke manier met de mensen om."

De bond wil de komende tijd proberen om alsnog zoveel mogelijk ontslagen chauffeurs bij het bedrijf aan het werk te helpen.


- - -