Ingezonden persbericht



Eerste politiek kinderdictee gewonnen door 12-jarige Akram Kouta

Woensdag 23 februari vond in de Eerste Kamer der Staten-Generaal het eerste politiek dictee plaats voor kinderen. Het dictee werd georganiseerd door GroenLinks Zuid-Holland. 36 leerlingen van zes Haagse scholen gingen met elkaar de strijd aan. Ook hun ouders deden vol enthousiasme mee. De winnaar van het dictee is de 12-jarige Akram Kouta van basisschool de Springbok. Met 15 fouten presteerde hij beter dan de meeste ouders. De schrijver van het dictee, Pieter van Diepen, de winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse taal van 2010, had het de leerlingen en hun ouders dan ook niet gemakkelijk gemaakt met dictee-instinkers als vanjewelste, lynx, gestrest en rodekool. Op de vraag hoe het kwam dat hij zo goed had gepresteerd vertelde Akram dat ze op school goed hadden geoefend voor de Cito-toets. Daar had hij veel van geleerd. Als prijs ontving Akram Kouta een prachtige vulpen.

Kandidaat-statenlid Marijke Kleijweg kijkt vol enthousiasme terug op de succesvolle middag: "de inzet van de kinderen en ouders was geweldig. GroenLinks vindt goed onderwijs belangrijk en wil daarin blijven investeren. Spelling en lezen zijn daarbij zo belangrijk. De basis om te leren en kennis tot je te nemen. Wij hebben dan ook besloten dat we het GroenLinks politiek dictee voor kinderen vanaf nu ieder jaar gaan organiseren. Op die manier willen het belang van goed onderwijs blijven benadrukken. Bovendien is het een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de politiek.

Na afloop kregen de kinderen een rondleiding door de Eerste Kamer en konden ze tijdens de kinderborrel informeel kennismaken met GroenLinks politici als Jesse Klaver, Marijke Kleijweg en Jan Laurier.

Op de foto Akram samen met zijn vader en leerkracht van basisschool de Springbok


Noot voor redacties

NOOT VOOR DE REDACTIE,