Overheidsorganen verbeteren efficiëntie en verlagen kosten met Extensis' Digital Asset Management Solutions

Van Canadese nationale agentschappen tot lokale overheden in het Verenigd Koninkrijk, overheidsklanten kunnen profiteren van Extensis Portfolio Server en NetPublish om digitale activa te beheren, distribueren en archiveren

NORTHAMPTON, Engeland--(BUSINESS WIRE)-- 20110223 --

Aangezien overheidsinstellingen over de hele wereld het hoofd te bieden hebben aan de voortdurende druk om de efficiëntie te verhogen, heeft Extensis®, een divisie van Celartem Inc., vandaag twee agentschappen gepresenteerd die gebruik maken van Extensis' Digital Asset Management (DAM) oplossingen om dit te bereiken op innovatieve manieren.

Defence Research & Development Canada (DRDC) en de gemeenteraad van Dundee (VK) zijn twee overheidsinstellingen die ExtensisPortfolio Server® en NetPublish® software gebruiken om de efficiëntie te verbeteren. Dankzij Extensis-oplossingen wordt er minder besteed aan het proberen te lokaliseren, beheren, delen en archiveren van bestanden. Extensis’ DAM-oplossingen hebben hun processen gestroomlijnd, self-service webdistributie mogelijk gemaakt, geholpen bij het bewaren van hun historische gegevens en bijgehouden hoe hulpbronnen worden gebruikt - allemaal van groot belang voor compliance.

Defence Research & Development Canada bespaart tijd bij catalogiseren en omzetten van beelden

Defence Research & Development Canada (DRDC) - het agentschap dat de wetenschappeleijke en technologische behoeften van de Canadese troepen ondersteunt - heeft zich gewend tot Extensis om haar almaar groeiende bibliotheek van technische, wetenschappelijke, militaire en onderzoeksbeelden te helpen centraliseren en beheren.

“Voorheen sloegen we meerdere formats van elk origineel bestand op,” aldus James Clark, fotograaf, Defence Research & Development Canada. “Nu gebruiken we Portfolio Server's ingebouwde media-engine om bestanden direct te converteren in de noodzakelijke format. Hiermee verminderen we de tijd die we doorbrengen met het catalogiseren en omzetten van beelden”

“Het systeem maakt ons werk makkelijker door ervoor te zorgen dat er van de bestanden een back-up wordt gemaakt op één locatie, en dat iedereen de bestanden krijgt die ze nodig hebben,” voegde Jim Clark daaraan toe. “Ons belangrijkste onderzoekscentrum bewaart onze beeldencatalogus en er wordt gebruik gemaakt van NetPublish-websites om self-service distributie van de goedgekeurde activa automatisch te verstrekken aan personeel.”

Dundee bewaart openbare kunstwerken en architectonische gegevens van jaren terug

De afdeling Stadsontwikkeling van de gemeenteraad van Dundee (VK) is toegewijd aan het creëren van een administratie van zowel openbare als particuliere projecten, op het gebied van kunstwerken, architectuur en straattaferelen.

Om dit initiatief te ondersteunen heeft de gemeenteraad van Dundee ExtensisPortfolio Server geselecteerd om een centrale bron voor alle beelden te creëren, alsook de geschiedenis van elk project te behouden.

“De afdeling heeft gedurende vele jaren met succes beeldbestanden opgeslagen met behulp van Extensis Portfolio. Hierdoor zijn catalogi van vele duizenden beelden opgebouwd voor de meest diverse gebruikers en toepassingen,” aldus John Gray, planningsambtenaar, Openbare Kunst, gemeenteraad van Dundee. “De flexibiliteit ervan zorgt voor een visuele database die kan worden ontworpen, kruiselings verwezen en getagged, waardoor directe toegang en grondig doorzoeken mogelijk worden gemaakt voor verschillende gebruikersperspectieven. Portfolio pakt het grote IT-mysterie voor de niet-ingewijden aan, Data Asset Management, en maakt grote aantallen beelden beheersbaar. ”

Defence Research & Development Canada (DRDC) en de gemeenteraad van Dundee (VK) sluiten zich aan bij een lange lijst van overheidsinstellingen die Extensis Portfolio Server en NetPublish oplossingen geïmplementeerd hebben. Anderen zijn:

  • National Oceanic & Atmospheric Administration (VS)
  • gemeenteraad van Hampshire (VK)
  • Le Conseil Général (France: L’Eure, L’Aisne, Les Vosges)
  • Canada Council for the Arts (Canada)
  • Department of Communities & Disability Services Queensland (Australië)

Treed toe tot de Extensis DAM-gemeenschap:

Over Portfolio Server

Portfolio Server verbetert de efficiëntie door gebruikers onmiddellijke toegang tot de correcte bestanden in het gewenste formaat te verschaffen op een centrale locatie. Dit is de enige digitale oplossing voor het beheer van middelen die goedkoop, gebruiksvriendelijk en eenvoudig om op te starten is (binnen een dag). Als een op standaarden gebaseerd platform dat werkt met andere systemen en bestaande workflows, biedt Portfolio Server één enkele plaats waarop teams belangrijke bestanden met overeenkomstige metagegevensinformatie kunnen vinden door middel van een webbrowser of Mac en Windows bureaubladtoepassingen. Portfolio Server is ideaal voor iedereen met grote collecties afbeeldingen, video's en marketingmateriaal.

Aan de slag

Extensis werkt met veel verschillende non-profit en profit klanten, en biedt kortingen aan non-profit, overheids- en onderwijsinstellingen. Voor meer informatie over klanten die Extensis' oplossingen gebruiken, ga naar www.extensis.com/customers.

Voor meer informatie over Portfolio Server 9.5, ga naar www.extensis.com/portfolio.

Over Extensis

Extensis® is een toonaangevende ontwikkelaar van software en diensten voor creatieve vakmensen en werkgroepen. Haar oplossingen stroomlijnen workflows, beheren op veilige wijze digitale middelen en lettertypes en controleren bedrijfstypografische branding. Gebruikt door honderden Fortune 5000 bedrijven, omvatten de onderscheiden producten van Extensis voor server, bureaublad en webservice o.a.: Portfolio Server® voor beheer van digitale middelen; Universal Type Server® voor op de server gebaseerd lettertypemanagement; Suitcase Fusion® voor lettertypemanagement voor de individuele gebruiker; en de WebINK® web-lettertypehuurservice. Extensis is in 1993 opgericht en heeft kantoren in Portland, Oregon, en in het Verenigd Koninkrijk. Extensis is een volledige dochtermaatschappij van Celartem Technology Inc. (JASDAQ Exchange: 4330). Ga voor aanvullende informatie naar www.extensis.com.

Over Celartem

Celartem Technology, Inc. ontwikkelt en verkoopt de beste software en diensten voor hun markten, die gaan van digitale content tot energiebeheer. Celartem Technology is gevestigd in Tokio, Japan, maar heeft ook vestigingen in New York, Beijing, het Verenigd Koninkrijk, Portland (VS) en Seattle (VS). Celartem Technology, Inc. genoteerd op de Japanse JASDAQ Exchange (4330.OS) en is een nieuw lid van de J-STOCK-index. Ga voor meer informatie naar http://en.celartem.com/.

Copyright © 2010 van Extensis, een divisie van Celartem Inc., EXTENSIS, PORTFOLIO SERVER en NETPUBLISH zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extensis in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en/of andere landen. Deze lijst van handelsmerken is niet uitputtend. Andere hierin vermelde handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken, productnamen, bedrijfsnamen, merken en namen van diensten zijn eigendom van Extensis of andere respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Extensis
Richard Bamford
00 44 (0)1604 654270

Rbamford@extensis.co.uk