Provincie Noord-Brabant


21 februari 2011

Bekendmaking resultaten project minder regels in de jeugdzorg Provincie houdt laatste 'ontregelconferentie'

Welke projecten hebben jongeren zelf gestart om het aantal regels in de jeugdzorg te verminderen. Hoe hebben zij dat gedaan, en wat zijn de eindresultaten. Dat wordt duidelijk op de derde en laatste ontregelconferentie die woensdag 23 februari om 16.00 uur wordt gehouden in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch.

"In de afgelopen jaren hebben we de cliënt centraal gezet, we hebben geluisterd naar wat hij of zij als regeldruk ervaart. En we hebben de professional ruimte gegeven om samen met de cliënt op zoek te gaan naar oplossingen. Daar zijn goede initiatieven uit voortgekomen", stelt gedeputeerde Brigite van Haaften. Tijdens een afsluitende conferentie worden de resultaten bekend gemaakt. Jongeren en professionals laten zien hoe zij de laatste jaren actie hebben ondernomen, en geven elkaar tips en ideeën om binnen organisaties de regeldruk aan te pakken.

Mijn verhaal Een van de projecten die wordt toegelicht is 'Mijn verhaal', waarbij jongeren hun eigen zorgdossier bijhouden om hun verhaal niet meerdere keren aan diverse hulpoverleners te hoeven vertellen. Het project kreeg recent een prijs van het landelijke cliëntenplatform en de beroepsvereniging medewerkers Bureau Jeugdzorg.

Verder presenteert projectleider Simone Loonstra van het ministerie van VWS de landelijke resultaten. Bovendien wordt in een paneldiscussie stil gestaan bij de toekomstige overdracht van jeugdzorg naar de gemeenten.