Ingezonden persbericht


GroenLinks Zuid-Holland in alle Staten.

Woensdag 23 februari 2011 om 14.00 uur organiseert GroenLinks Zuid-Holland het eerste politiek dictee voor kinderen. In de Eerste Kamer der Staten-Generaal gaan 36 leerlingen van zes Haagse scholen met elkaar de strijd aan. Ook de ouders van deze kinderen doen mee en kunnen laten zien dat er met hun spelling niets mis is. Het dictee met de titel 'In alle Staten' gaat over Jelle en zijn vader die in de politiek zit.

De winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse taal van 2010, Pieter van Diepen, heeft het dictee geschreven en hij is deze middag de voorzitter van de jury. Het dictee wordt afgenomen door kinderboekenschrijver Bies van Ede. Van Ede is vooral bekend door zijn griezelboeken. Van zijn laatste boek "Biko en Loekie - Verdwijnkind' (genomineerd door de kinderboekenjury) ontvangen alle deelnemende kinderen een exemplaar.

Na afloop geeft senator Jan Laurier de kinderen een rondleiding door de Eerste Kamer. Tijdens de kinderborrel kunnen de kinderen ook informeel kennismaken met een aantal politici.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht