Ingezonden persbericht


Persbericht

ZLTO-dagen en opening ZLTO-kantoor

's-Hertogenbosch, 22 februari 2011. - ZLTO-leden oriënteren zich van 24 tot en met 26 februari op hun toekomst tijdens de ZLTO-dagen. Het driedaagse programma biedt ondernemers keuze uit een zestigtal workshops en sessies. Deze vinden alle plaats in het nieuwe ZLTO-gebouw aan de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch. Woensdag 23 februari is de officiële opening van het ZLTO-kantoor in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin Wim van de Donk en architect Pi de Bruijn.

De inhoud van het programma van de ZLTO-dagen is erop gericht ondernemers kennis te laten maken met innovaties in hun sector en op hun vakgebied. Accenten liggen daarbij op werkgeverschap, vaktechnische ontwikkelingen en ondernemen in de samenleving.

Thema's die onder meer aan bod komen, zijn: bouwen in het landschap, communiceren met je omgeving, design als motor voor duurzaamheid, voeding voor een gezonde innovatie, wie voedt morgen de wereld, werken zonder gewasbeschermingsmiddelen, vinden en binden van goed personeel. Aan de workshops en sessies werken inspirerende bestuurders en directeuren mee. Zo zijn te gast Wouter de Bruijn, Platform Verduurzaming Voedsel, Ruud Koornstra, directeur van innovatiebedrijf Tendris, Peter Beckers, topman van Vion Food Group, Joep Bartels, lector 'creatief ondernemen' HAS Den Bosch, trendwatcher Anneke Ammerlaan, Piet Janmaat, directeur Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij TOM, Tiny van de Berk van Brabant Plant, Tom Bade, directeur Triple E en veel anderen.

De officiële opening is voorafgaand aan de ZLTO-dagen. In aanwezigheid van een aantal genodigden, waaronder Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, de heer Wim van de Donk, en de architect van het ZLTO-gebouw, de heer Pi de Bruijn, wordt het kantoor officieel geopend. Onderdeel van de opening is de onthulling van het kunstwerk van Ellen Brouwers. Dit kunstwerk, getiteld Graanmonument, heeft een prominente plaats in de daktuin.