Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

PvdA-Voorlichting

Den Haag, 22 februari 2011

Job Cohen op campagne in Zeeland en Brabant

Woensdag 23 februari gaan Job Cohen en lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marleen Barth op campagne in de provincies Zeeland en Brabant.

Zij starten hun bezoek in Terneuzen, waar zij samen met PvdA lijsttrekker voor Zeeland Annebeth Evertz gaan flyeren op de weekmarkt. Hierbij wordt een korte stop gemaakt in stadscafe 't Gerecht waar een kennismakingsbijeenkomst met de politici wordt georganiseerd.

Hierna bezoeken Marleen Barth en Job Cohen een opleidingskas. Deze opleidingskas is gekoppeld aan re-integratiebedrijf Dethon, waarbij het doel is mensen vanuit deze opleidingskas over te plaatsen naar reguliere kasbedrijven.

Vervolgens vertrekken Job Cohen en Marleen Barth naar de provincie Brabant, waar zij Aviolanda in Woensdrecht bezoeken. Aviolanda is een opleidingscampus op het gebied van vliegtuigonderhoud, en werkt nauw samen met het bedrijfsleven (Fokker en Stork), onderwijs (MBO vliegtuigtechniek) en de overheid. Hier vindt een rondleiding en gesprek met leerlingen en directeur plaats.

Op het Florijn College (MBO) gaan Job Cohen, Marleen Barth en Annegien Wijnands met 40 MBO jongeren in gesprek over de vraag 'waarom het voor jongeren van belang is dat ze gaan stemmen'. De jongere kandidaten van de PvdA lijst Brabant nemen ook actief deel aan het debat.

Vervolgens vertrekken zij en andere PvdA vrijwilligers met de bus naar Tilburg, waar later die avond een Townhall plaatsvindt met Job Cohen en Lilianne Ploumen. Hier zal onder meer over jeugdzorg worden gesproken.

Programma:
11.30 tot 12.30 uur Flyeractie weekmarkt Terneuzen Kennismakingsbijeenkomst in stadscafé 't Gerecht.
13.15 tot 14.15 uur Bezoek opleidingskassen (vlakbij Terneuzen) 15.15 tot 16.15 uur Werkbezoek Aviolanda Woensdrecht + presentatie 10.000 banenplan Brabant 17.00 tot 18.00 uur Debat jongeren Florijn College Breda 18.00 tot 18.30 uur Per bus met actieve leden en/of pers naar Tilburg 19.30 tot 21.00 uur Town Hall Tilburg. Thema: jeugdzorg



Partij van de Arbeid