Gemeente Zijpe


Expositie Zijper museum geopend
opening tentoonstelling cornelis bok

Op woensdag 23 februari 2011 is de tentoonstelling âCornelis Bok en zijn tijd; 1750-1850â geopend.
Veel belangstellenden waren naar het gemeentehuis van Zijpe gekomen om de opening bij te wonen. Voorzitter Geert van Dijk heette een ieder welkom. Als oud onderwijzer wist hij de aanwezigen te boeien met een korte geschiedenisles. Daarnaast vertelde hij wat de aanwezigen zouden kunnen verwachten in het museum.
Â

Toen was het de beurt aan burgemeester Marian Dekker. Zij benadrukte in haar toespraak hoe belangrijk de functie van een museum is. Natuurlijk kunnen we veel via internet te weten komen. Er worden collecties van musea ontsloten die je via hun websites kan bekijken. Maar rondlopen in een museum is en blijft een aparte ervaring. Ook gaf de burgemeester aan dat vele musea in ons land draaien op vrijwilligers. En dat is een groot goed. En kijk maar eens goed in de Zijpe. We hebben heel veel vrijwilligers aan het werk.

Aan het spreekgestoelte hing een plaat met afbeelden van schilderijen. Er was 1 wit vlak te zien. Daarin paste precies de handtekening van Cornelis Bok. Met deze symbolische handeling opende Marian Dekker de expositie.

De expositie is te bewonderen van 27 februari tot en met 28 december 2011. Het museum is daartoe open op iedere woensdag- en zondagmiddag van 13.00-17.00 uur.
Â

Opening Tentoonstelling Zijper Museum 2011