Gemeente Apeldoorn
CDA Apeldoorn

23 februari 2011

PERSBERICHT

Bedrijventerrein opnieuw bezien en bredere A1

Woensdagavond 23 februari 2011 gingen kandidaten van CDA, PvdA, VVD, D'66, SGP, Groen Links, 50Plus en DPS/de Groenen met elkaar in debat in CODA. Onder leiding van discussieleider Henk Schutte (Leefbaar Apeldoorn) is onder meer gesproken over de noodzaak om te investeren in de steden. Onder anderen Michael Boddeke (Groen Links) bepleitte dat de provincie Apeldoorn helpt om de problemen rondom het bedrijventerrein Apeldoorn Zuid op te lossen. Ayhan Tonca (CDA) wil onderzoeken of het bedrijventerrein een andere bestemming kan krijgen, woningbouw of natuur. De provincie zou hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

De aanwezige partijen willen dat de provincie de steden ondersteunt op het het terrein van leefbaarheid, jeugdbeleid en infrastructuur. Ayhan Tonca wil dat er meer geld het stedenbeleid in Gelderland gaat, omdat vitale steden cruciaal zijn ook voor het platteland.
Anja Prins (VVD) pleitte voor verbreding van de A1. Volgens Boddeke leidt dit echter alleen tot bredere files, niet tot het oplossen van files. Hij werd hierin gesteund door DPS/de Groenen. De andere partijen vonden echter de verbreding van de A1 onontkoombaar en vinden dat dit hoger op de provinciale agenda moet staan.

Meer informatie:
Peter Buijserd, 06 4080 4055
Jan Dirk van den Borg, 06 5463 4446

---- --