Dienstenbond CNV



23 februari 2011

Onderhandelingen nieuwe cao drogisterijen: CNV doet voorstel

De tweede onderhandelingsronde over de cao drogisterijen, jullie collectieve arbeidsovereenkomst, heeft nog geen witte rook opgeleverd. Er is stevig gesproken over een goede loonsverhoging, maar ook over de te lage lonen voor jonge volwassenen. Ook ging het over het beter nakomen van de afspraken die gemaakt zijn in jullie collectieve arbeidsovereenkomst.

Loonsverhoging voor alle leeftijden
De vakbonden zijn uitgenodigd om te komen met een concreet voorstel. CNV Dienstenbond heeft daarbij uitgesproken dat wij voor iedereen een salarisstijging wensen die ervoor zorgt dat je inkomen meestijgt met de stijgende kosten van je levensonderhoud. Ook heeft CNV Dienstenbond ervoor gepleit dat het salarisverschil tussen jongvolwassenen met ervaring en oudere medewerkers zonder ervaring kleiner wordt. Dit omdat we het onterecht vinden dat jongere collega's die meer ervaring hebben dan sommige oudere collega's, (veel) minder betaald krijgen. Maar ook omdat we het minder aantrekkelijk willen maken voor werkgevers om van goed functionerende, oudere collega's afscheid te nemen, omdat ze "te duur" zijn in vergelijking met jongeren.

Voorstellen gedaan over nakomen collectieve arbeidsovereenkomst Tijdens de eerste ronde onderhandelen over jullie nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, bespraken we al dat sommige papieren afspraken in de praktijk niet altijd even hard zijn. Dat bleek ook uit een enquête onder onze leden vorig jaar, waarin meer dan 80% van de deelnemers aangaf dat onbetaald doorwerken in de pauze vaak voorkwam. Wel werken en niet daarvoor betaald krijgen vindt CNV Dienstenbond niet kunnen. Een pauze moet in principe gewoon een pauze zijn en tijd die je aan werk besteedt uitbetaalde werktijd. Vandaar dat wij ons voorstel over de loonsverhoging hebben gekoppeld aan het maken van goede afspraken over het nakomen van jullie cao. Wat heb je namelijk aan een loonsverhoging linksom, terwijl dat rechtsom soms weglekt, omdat voor momenten waarop je werkt (tijdens de pauze, tijdens afhelpkwartiertjes) niet altijd betaling plaatsvindt?

Plezierig aan de slag blijven in de drogisterijbranche CNV Dienstenbond vind het belangrijk dat werken in de drogisterijbranche leuk is, ongeacht of je jong bent, kinderen hebt op de basisschool, of een ervaren oudere medewerker. Daarom vinden we dat je rooster flexibel genoeg moet zijn om mee te ademen met de levensfase waarin je jezelf bevindt. Bijvoorbeeld door je vastigheid te geven wanneer je op geregelde tijden voor je kinderen moet zorgen. Maar ook door je meer keuzevrijheid te geven wanneer je juist veel mogelijkheden hebt om flexibel inzetbaar te zijn. Wij hebben dan ook voorgesteld het komende jaar met de werkgevers goed te analyseren of jullie collectieve arbeidsovereenkomst wel altijd goed aansluit op ieders behoefte aan werk, vrije tijd en zorg. Want meer loon is leuk, maar een werkgever die óók goed rekening houdt met hoe je werk en privé wil combineren is nóg leuker.