Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stadsdeelbestuur wil einde aan overlast feesten bij NDSM-bunker

24 februari 2011

Het stadsdeelbestuur wil dat er een eind komt aan de ernstige overlast van grootschalige feesten in de bunker bij de NDSM-helling in Amsterdam-Noord. De feesten zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid van kleinschalige partijen tot grootscheepse evenementen, publiekstrekkers met meer dan 600 bezoekers.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: "De feesten leiden steeds vaker tot ernstige overlast voor de directe omgeving en ook tot inbraken, ontoelaatbare agressie en vernielingen: ingeslagen ramen bij geparkeerde auto's op de NDSM-werf en omliggende bedrijven zoals MTV. Ook is de veiligheid van de bezoekers van de feesten in het geding. De bunker voldoet bouwtechnisch niet aan de veiligheidseisen en levert in geval van brand levensgevaar op voor de bezoekers. Door het groeiend aantal bezoekers is dat niet langer toelaatbaar. Daarnaast beschikken de organisatoren niet over de nodige vergunningen zoals onder meer een evenementenvergunning."

Veiligheid bezoekers

Om een eind te maken aan de overlast voor de omgeving en de gevaarlijke situatie voor bezoekers bewandelt het stadsdeel nu de juridische weg door de organisatoren een forse dwangsom op te leggen wanneer de feesten, de eerste is zaterdag 26 februari aanstaande, toch doorgaan. Als deze maatregel niet helpt, zal het stadsdeel bestuursdwang opleggen en de deuren van de bunker definitief sluiten.

Vandaag ontvangen de organisatoren een brief van het stadsdeel met de aankondiging van de dwangsom met daarbij het dringende verzoek om alle bezoekers tijdig te berichten dat het feest op zaterdag 26 februari niet doorgaat.