Gemeente Maasgouw


Gemeente Maasgouw scoort uitstekend bij onderzoek naar betalingstermijnen

Er is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de betalingstermijnen in het vierde kwartaal 2010 van Limburgse gemeenten. Uit dit onderzoek is gebleken dat de gemeente Maasgouw uitstekend scoort. Zij scoort 98% ten opzichte van de norm van 90%. En dat levert een zeer verdienstelijke tweede plaats op op de ranglijst van alle 34 Limburgse gemeenten.

In het vierde kwartaal 2010 zijn er bij de gemeente 1.879 facturen binnengekomen. Hiervan zijn er 140 binnen 21 dagen betaald (ruim 7%).
1.700 facturen zijn tussen de 21 en 30 dagen betaald (ruim 90%). Slechts bij ruim 30 facturen (2% van het totaal) kon de betalingstermijn van 30 dagen om veelal verklaarbare reden niet worden gehaald.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het `Pact van Thorn'. Hierin werken diverse Limburgse instanties samen om de samenwerking tussen gemeenten en ondernemers te verbeteren. Een belangrijk doel is het verbeteren van het betalingsgedrag van gemeenten zodat met name kleine en middelgrote bedrijven niet onnodig lang op hun geld hoeven te wachten. Minister Verhagen heeft namelijk bekendgemaakt dat bedrijven recht hebben op een schadeloosstelling als overheden hun factuur niet binnen 30 dagen voldoen.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00