Gemeente Medemblik


-

-

Nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

24-02-2011 |

De gemeente Medemblik stelt een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) op. Als inwoner wordt u gevraagd mee te denken!

De gemeente Medemblik stelt een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) op. De beleidsplannen van de voormalige gemeenten Wervershoof, Andijk en Medemblik zijn verouderd en vragen om actualisatie; overeenkomsten tussen de bestaande plannen worden geactualiseerd en verschillen gestroomlijnd. Bij de actualisatie van het nieuwe plan betrekt zij haar inwoners.

Wat is een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP)? In het GVVP wordt het verkeersbeleid vastgelegd dat tot 2020 wordt gevoerd. Het plan geeft handvatten voor toetsing van toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen die invloed hebben op de mobiliteit in en direct buiten de gemeente.

Thema's die in het GVVP aan de orde komen zijn onder andere lokale fietsroutes, aanpak van lokale parkeerproblemen, inrichting van 30 km/uur zones, toepassing van verkeersremmende maatregelen, beleid over bewegwijzering van belangrijke toeristische locaties en beleid over gehandicapten parkeerplaatsen.

Hoe komt het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan tot stand? De actualisatie van het GVVP vindt gefaseerd plaats. De gemeente Medemblik start met de inventarisatie van de knelpunten. Deze fase resulteert in het GVVP Hoofdlijnenplan. Het Hoofdlijnenplan vormt de basis voor het te formuleren beleid in het GVVP Beleidsplan. Tenslotte worden er concrete projecten benoemd in het GVVP Uitvoeringsplan.

De gemeente Medemblik is begin 2011 gestart met het GVVP. Het concept wil zij in het voorjaar 2012 ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden.

Uw inbreng als inwoner van de gemeente Medemblik Tijdens de inventarisatiefase is uw inbreng als inwoner belangrijk! Als inwoner van de gemeente Medemblik beleeft u dagelijks de verkeerssituatie. Als geen ander kunt u ervaringen van specifieke knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid, parkeren, geluid- of trillingsoverlast in kaart brengen en aan ons doorgeven. Deze ervaringen nemen wij mee in het GVVP Hoofdlijnenplan.

Ideeën, wensen, en/of opmerkingen
Uw wensen, ideeën of opmerkingen met betrekking tot het nieuwe GVVP kunt u per post naar de gemeente Medemblik sturen. Een postzegel is niet nodig. Uw reactie kunt u sturen naar

Gemeente Medemblik
Antwoordnummer 68719
1687 ZG WOGNUM

Wij ontvangen uw reactie graag voor 26 maart 2011.

Mailen is ook mogelijk via gvvp@medemblik.nl
Als onderwerp vragen wij u `GVVP Medemblik' te vermelden.