Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht, 24-02-2011

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari het rijbewijs van een automobilist ingenomen omdat hij veel te hard reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Vleuterbaan in de richting van de Rijksweg A2 rijden. De snelheid werd gemeten en bleek op bijna

60 km/u te hard uit te komen. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingenomen. Tevens kreeg hij een proces-verbaal.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Rond 12.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Einsteindreef een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een vrachtwagen en een auto aan. Volgens verklaringen heeft de 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deventer een verkeerde manoeuvre gemaakt waardoor hij in botsing kwam met een 35-jarige automobiliste uit Utrecht.

De vrouw werd met haar auto een aantal meters vooruit geduwd. Zij raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een bestuurder van de weg gehaald omdat hij rondom dronken in zijn auto reed.

Omstreeks 18.05 uur zagen agenten tijdens de surveillance een automobilist met hoge snelheid en slingerend over de Carnegiedreef rijden. De bestuurder kreeg meerdere malen een stopteken, maar negeerde dit. Ter hoogte van de wegversmalling kwam de bestuurder met zijn wielen tegen een stoeprand aan. Hierdoor kwam de auto aan de voorzijde los van de grond en belande uiteindelijk aan de rechterkant van de weg in de berm. De man bleef doorrijden.

Pas nadat de agenten de sirene hadden aangezet stopte de 61-jarige bestuurder. De man gaf aan wel iets gedronken te hebben, maar niet veel. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. Nadat zijn rijbewijs was ingenomen werd hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Lastige jongeren

UTRECHT Een groep jongeren gedroeg zich op woensdagavond 23 februari lastig toen zij een horecagelegenheid niet in mochten. Eén van hen werd aangehouden.

Rond 20.50 uur kreeg de politie de melding dat er een feestje gaande was in een horecagelegenheid aan het Herculesplein. Een groep jeugd zou zich vervelend voor het pand ophouden. Agenten gingen ter plaatse en spraken met medewerkers van de gelegenheid. Zij verklaarden dat er alleen mensen met een kaartje naar binnen mochten en dat de jongeren die nu voor de deur hingen, geen kaartjes hadden.

Gezien de vervelende sfeer, zag de politie zich genoodzaakt met enkele hondengeleiders de groep weg te geleiden. Daarbij werden vanuit de groep beledigingen naar de agenten geroepen. Eén verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, werd aangehouden voor belediging. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na korte tijd was de rust teruggekeerd.