Uitreiking trendsignalement 2011 aan staatssecretaris Teeven

24/02/2011 11:21

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Uitnodiging

Het betrekken van burgers en ondernemers bij de bestrijding van criminaliteit is actueler dan ooit, zo blijkt onder andere uit het regeringsbeleid. Hoe zorgen we ervoor dat Nederland veiliger wordt als de aanpak van onveiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid wordt voor burgers, bedrijven en overheid? Die vraag staat centraal in het Trendsignalement 2011, dat op dinsdag 8 maart verschijnt.

Op deze datum overhandigt de directeur van het CCV, Ida Haisma, het eerste exemplaar van het Trendsignalement 2011 aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, de heer Fred Teeven in internationaal Perscentrum Nieuwspoort. De heer Teeven en mevrouw Haisma presenteren dan ook hun visie op de uitkomsten van het Trendsignalement. Wij nodigen u van harte uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE BIJEENKOMST OP 8 MAART 2011:

Datum : Dinsdag 8 maart 2011

Aanvang : 16.00 uur

Locatie : Internationaal Perscentrum Nieuwspoort - zaal: Wandelganger I

Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

AANMELDEN VOOR DEELNAME:

Wij verzoeken u vriendelijk voorafgaand aan de bijeenkomst aan te geven of u aanwezig zult zijn op 8 maart a.s. in Perscentrum Nieuwspoort. Dat kunt u doen door een e-mailbericht te sturen naar johan.luijben@hetccv.nl onder vermelding van uw naam, functie en de organisatie die u vertegenwoordigt.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) publiceert voor de derde keer een trendrapport over ontwikkelingen in maatschappelijke veiligheid, het jaarlijkse Trendsignalement. In de editie van 2011 komen vijfentwintig actuele veiligheidsthema's aan bod; van geweld, jeugdcriminaliteit, overlast en woonfraude tot georganiseerde criminaliteit, cybercrime en onveiligheidsgevoelens. Met de publicatie van het Trendsignalement 2011 vraagt het CCV bijzondere aandacht voor het belang van publiek-private samenwerking aan onze veiligheidszorg, nu én in de toekomst. De gedeelde verantwoordelijkheid voor veiligheid, waarbij overheid, burgers en bedrijven ieder hun steentje bijdragen aan een veiliger Nederland, wordt inmiddels breed gedragen en vormt ook een van de uitgangspunten van het huidige regeringsbeleid.





http://www.hetccv.nl