Gemeente Valkenburg aan de Geul

Nieuwe behandelmethode voor reuma in Valkenburg

De Stichting Reumacentrum voor Reintegratie en Revalidatie heeft een uniek en innovatief plan voor een behandelmethode voor reumapatiënten gepresenteerd.

logo stichting rrr Stichting RRR

In het raadhuis werd het symbolische startschot gegeven voor de pilot, waaraan vanaf maart 2011 de eerste patiënten gaan deelnemen.

De pilot van 18 maanden wordt wetenschappelijk begeleid door Maastricht Universitair Medisch Centrum. Het doel van Stichting RRR is om de verzuimkosten door reuma terug te dringen. Op termijn wil de stichting een eigen reumacentrum voor re- integratie en revalidatie realiseren.

De kern van de aanpak is de integrale en innovatieve methodiek. Patiënten krijgen een volledige behandeling van fysiotherapie, thermale baden en inspanningsoefeningen. Daarnaast krijgen zij hulp van arbeidsdeskundigen en re-integratieconsulenten bij terugkeer naar hun bestaande werk of een andere baan.

Landelijke cijfers tonen aan dat reuma de samenleving nu jaarlijks bijna 13 miljard kost door ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Huidige re-integratieactiviteiten leveren onvoldoende resultaten op waardoor de (medische en maatschappelijke) kosten onnodig hoog zijn. Naast de maatschappelijke baten zullen werkgevers, ziektekostenverzekeraars en patiënten van deze nieuwe integrale aanpak de vruchten plukken.
Â