Ingezonden persbericht


Persbericht

24 februari 2011

G4S ondertekent Global Compact van de Verenigde Naties

G4S heeft het Global Compact van de Verenigde Naties voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ondertekend. Dit verdrag is een internationale standaard dat de beginselen onderschrijft op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieubescherming en corruptiebestrijding. Met ruim 8.700 organisaties en aandeelhouders uit meer dan 130 landen, is het verdrag het grootste vrijwillige MVO initiatief in de wereld.

"De beginselen van het verdrag zijn al vrij goed ingebed in ons bestaande beleid, dus wij vonden dat de tijd rijp was om een publieke toezegging te doen naar dit uitstekende initiatief", aldus G4S plc CEO Nick Buckles. "De ondertekening geeft ons een extra impuls om mensenrechten, het milieu en ethisch gedrag te eerbiedigen. Allemaal zaken die deel uitmaken van onze wereldwijde dienstverlening."

Als onderdeel van haar toewijding aan het internationale verdrag, zal G4S jaarlijks rapporteren over de voortgang in de gebieden die in het verdrag beschreven zijn. Dit wordt als onderdeel opgenomen in het Corporate Social Responsibility rapport van G4S plc.

Voor meer informatie over het verdrag kijkt u op www.unglobalcompact.org.

Einde persbericht


Noot voor redacties


Marlies Dale
marketing & communicatie medewerker
G4S Beveiliging bv
telefoon: (020) 430 76 17
fax: (020) 430 76 11

G4S
G4S is wereldmarktleider in veiligheids- en beveiligingsoplossingen en is gespecialiseerd in outsourcing van bedrijfsprocessen in sectoren waar safety- en security risico's worden beschouwd als een strategische bedreiging. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met ruim 625.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 120 landen. In Nederland is G4S marktleider met 10.000 medewerkers. Voor meer informatie over G4S, kijkt u op www.g4s.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht