Ingezonden persbericht

OctoPlus breidt evaluatiecontract met ESBATech uit voor de ontwikkeling van een langerwerkend product voor oogziekten

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat het een contract heeft getekend met ESBATech, een Alcon Biomedical Research Unit, voor de ontwikkeling van een langerwerkende formulering met gebruik van de technologie van OctoPlus, voor één van zijn gepatenteerde biotechnologische producten op het gebied van oogziekten.

Het project omvat procesontwikkeling, opschaling en productie voor pre-klinisch onderzoek. Financiële details worden niet bekend gemaakt maar het project zal een substantiële bijdrage leveren aan onze jaaromzet in 2011. Naast Locteron wordt ook dit programma onderdeel van het productportfolio dat wij opbouwen op basis van onze gepatenteerde technologieën.

Dit evaluatieproject startte in 2009. OctoPlus onderzocht de haalbaarheid van de ontwikkeling van een langerwerkende formulering op basis van het therapeutische oogmedicijn van ESBATech in combinatie met onze PolyActive technologie.

Jan Egberts, CEO van OctoPlus: "Ik ben verheugd om het succes van onze technologie verder gevalideerd te zien in een product van een prestigieus bedrijf als ESBATech. Wij kijken er naar uit om dit product voor ESBATech naar een volgende fase te brengen. Het therapeutisch gebied van oogziekten is sterk in ontwikkeling en er is overduidelijk een grote behoefte om de injectiefrequentie te verlagen voor medicijnen die in het oog moeten worden toegediend. Naast Locteron is dit het volgende programma dat bijdraagt aan de commercialisatie van onze PolyActive technologie."