Gemeente Schouwen-Duiveland


Woordvoerder

De heer A.M. Verseput is bereikbaar voor meer informatie, tel. 0111-452376

Gemeentelijk nieuws Schouwen-Duiveland in WereldRegio

Vanaf volgende week kunnen inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland nieuws en publicaties van hun gemeente vinden in het nieuwsblad WereldRegio. Al sinds jaar en dag publiceert de gemeente Schouwen-Duiveland het gemeentelijke nieuws in Ons Eiland. Uit kostenoverwegingen stopt de gemeente hiermee. In 2010 kwam WereldRegio als voordeligste uit de bus bij een offertetraject. Na één jaar vindt er een evaluatie plaats en beslist de gemeente of ze verder gaat op nieuw ingeslagen weg.

WereldRegio wordt - anders dan Ons Eiland - niet huis aan huis verspreid. Inwoners en andere belangstellenden kunnen iedere vrijdagochtend vanaf 8.00 uur een gratis exemplaar ophalen bij een van de 85 afhaalpunten (zie http://www.wereldregio.nl/verspreidingspunten ). Wanneer de kranten op zijn bij een afhaalpunt, kunnen mensen dit melden bij WereldRegio via telefoonnummer 0111 - 420776. De kranten worden dan dezelfde dag nog aangevuld. Op het gemeentehuis worden de gemeentelijke pagina's wekelijks opgehangen en ook hier zijn kranten af te halen. Voor mensen die het nieuws liever digitaal ontvangen is er een e-mailservice. Belangstellenden kunnen zich via info@wereldregio.nl aanmelden voor een gratis e-mailabonnement. Zij ontvangen dan op de dag van verschijnen een pdf van het gemeentenieuws.

Overgangsperiode

In week zeven wordt het nieuws in zowel Ons Eiland als in WereldRegio gepubliceerd. Vanaf 25 februari staan de publicaties alleen nog het nieuwsblad WereldRegio. Natuurlijk zijn de berichten ook na te lezen op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Over WereldRegio

Sinds 2007 is het nieuwsblad WereldRegio wekelijks af te halen op Schouwen-Duiveland. Het nieuwsblad heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als toegankelijk en betrokken medium. WereldRegio is een uitgave van Uitgeverij JeVanHet uit Zierikzee. De minimale oplage is 16.000 exemplaren.