Politie Gelderland-Zuid

Aantal uitschieters bij lasercontroles

Tiel e.o., 25-02-2011 o Politieteam Neder-betuwe, Tiel heeft donderdag op diverse locaties in haar werkgebied snelheidscontroles gehouden met de lasergun. Alle overtreders werden staande gehouden. De politie controleerde naar aanleiding van klachten van omwonenden.

De agenten controleerden tussen 07.30 uur en 11.30 uur op diverse locaties. Binnengekomen klachten waren door de verkeersspecialist op het team op een rij gezet waarna deze actie is opgezet. Daarbij werden op enkele plekken forse overschrijdingen van de maximum snelheid geconstateerd, van meer dan 30 km/per uur. Het boetebedrag in die zaken wordt nog vastgesteld via justitie.

* In Wadenoijen is op de Lingedijk gecontroleerd (30 km zone). Zes bestuurders reden te hard; vier daarvan reden meer dan 30 kilometer te hard, zij kregen een aankondiging van bekeuring.
* Op de Zoelensestraat in Kerk-Avezaath, eveneens een 30 km zone, deelde de politie drie bekeuringen uit.

* In Opheusden is op twee 50 kilometer wegen gecontroleerd, namelijk op de Rijnbandijk en Dalwagenseweg. Op de eerste locatie reden twee bestuurders te hard, op de tweede locatie hielden alle passanten zich aan de maximum snelheid.

* In Dodewaard controleerden agenten op de Dalwagen (30 km zone). Hier werden geen overtredingen gemeten.

* Op de Nieuwe Tielseweg in Tiel is één automobilist bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid van 50 km. (08)

Laatst gewijzigd 25-02-2011 14:53 | © Regio Gelderland-Zuid |