Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)



CLIENT Export opgeleverd

Sinds 14 februari is CLIENT Export beschikbaar, een systeem voor digitale aanvraag en afgifte van exportcertificaten (fyto en kwaliteit). Overheid, bedrijfsleven en KCB hebben dit gezamenlijk ontwikkeld.

Deze op de exportsector toegesneden applicatie bevat alle landeneisen en dekkingen voor alle exportbestemmingen buiten de EU zijn. Alle koppelingen met de nieuwe VWA (voorheen PD) en keuringsdienst KCB functioneren. Koppeling met onder andere de Kamer van Koophandel volgt.

Woensdag 23 februari organiseerden Frugi Venta en Frug I Com een voorlichtingsbijeenkomst. De presentaties zijn te vinden op www.frugicom.nl. Als u interesse heeft voor het implementeren van de webapplicatie CLIENT Export en het bijbehorende Berichtenboek kunt u contact opnemen met het Programmabureau CLIET: a.l.monster@minlnv.nl of debbie.van.der.hoorn@vwa.nl. Bij het KCB is er een helpdesk: helpdesk@kcb.nl.

De huidige werkwijze bij de afgifte van certificaten blijft voorlopig bestaan naast de digitale werkwijze via Client Export.