Politie Rotterdam Rijnmond

Negende verdachte schietpartij Zaagmolenkade meldt zichzelf

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 24-02-2011 12:26

Op 22 februari meldde een 43-jarige Rotterdammer zich bij het politiebureau aan de Zaagmolenstraat. Hij werd gezocht in verband met betrokkenheid bij de schietpartij in een woning aan de Zaagmolenkade in Rotterdam op 5 februari. De politie hield hem aan en hiermee komt het aantal aanhoudingen in deze zaak op negen.

Gijzeling
Zaterdagochtend 5 februari mondde een gijzeling in een woning aan de Zaagmolenkade uit in een schietpartij waarbij door de verdachten over en weer geschoten werd. Drie van hen liepen schotwonden aan armen en benen op. Uit onderzoek bleek dat de gijzeling en de schietpartij het gevolg zijn van een ruzie in het criminele milieu. Nog dezelfde dag werden twee 30-jarige Albanezen, woonachtig in België en drie mannen uit Dordrecht van 20, 21 en 23 jaar oud aangehouden. Op 15, 18 en 22 februari volgden nog drie aanhoudingen: een 26-jarige Rotterdammer, een 30-jarige Albanees en een 22-jarige man uit Dordrecht.

Gezocht
De afgelopen week heeft het onderzoeksteam veelvuldig contact gezocht met mensen uit de directe omgeving van de gezochte Rotterdammer. Op 22 februari besloot hij zich te melden. De man is in verzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Informatie?
Vanwege de maatschappelijke impact die een schietpartij in een woonwijk heeft, werkt de politie met 20 rechercheurs aan de zaak. De politie vraagt mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, om contact op te nemen met het rechercheteam. Het team is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of, als u anoniem wilt blijven, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of de Criminele Inlichtingen Eenheid op nummer 079-3458999. Vermeld daarbij dat het gaat om onderzoek Zaagmolenkade.