Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------


Persbericht









Zuidwolde, 25 februari 2011



OZB in De Wolden stijgt met 1,5%

De afvalstoffenheffing stijgt minder fors

Vandaag verzendt de gemeente De Wolden de aanslagen gemeentelijke belastingen en heffingen 2011 naar alle huishoudens. Op deze aanslagen zijn de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en de Onroerendezaak-belastingen (OZB) vermeld. Eigenaren van woningen vinden hierop ook de WOZ-waarde van hun pand.

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in De Wolden (prijsniveau van 1 januari 2010) ligt enkele procenten lager ten opzichte van vorig jaar (prijsniveau 1 januari 2009).




Waarom verhoging OZB?

De gemeente stelt jaarlijks de noodzakelijke OZB-opbrengst vast. Deze is 1,5% hoger vastgesteld ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat bij lagere WOZ-waarden iets hogere tarieven horen om de gewenste OZB-opbrengst te halen. Wethouder Henk Lammers licht toe: "Het OZB-geld gebruiken we voor allerlei voorzieningen, bijvoorbeeld het openbaar groen en wegenonderhoud. De indexering is nodig in verband met loon- en prijsstijgingen."


Compliment inwoners

De afvalstoffenheffing stijgt minder dan oorspronkelijk geraamd. Lammers: "Een compliment aan onze inwoners die hun best doen met het inzamelen van plastic. Dit levert geld op dat aan de inwoners ten goede komt."


Meer informatie

Wie meer informatie wil over de aanslag kan terecht op dewolden.nl/woz-portaal en dewolden.nl/gemeentewinkel/producten en diensten. Ook plaatst de gemeente volgende week op haar wekelijkse gemeentepagina in De Wolder Courant een toelichting.




Gemeente De Wolden