Openbaar Ministerie

Tilburg, 23 februari 2011
Bezoek de Tilburgse requireerwedstrijd

Dit collegejaar vindt voor de derde keer de Nationale Requireerwedstrijd voor studenten (NRWS) plaats. De Tilburgse voorronde vindt plaats op vrijdag 25 februari 13.00 uur - 15.45 uur in het kantongerecht, Stadhuisplein 75. Zeven studenten strijden voor een finaleplaats op 15 april in Amsterdam. Bezoekers zijn van harte welkom!

De requireerwedstrijd is bedoeld voor rechtenstudenten met minimaal een basiskennis van Straf- en Strafprocesrecht. Maximaal acht kandidaten per universiteit kunnen deelnemen aan een lokale voorronde. De voorrondes in de overige steden vinden plaats in februari en maart 2011: - in Amsterdam op 11-3-2011, in Maastricht op 21-2-2011, in Groningen op 8-3-2011, in Arnhem op 25-2-2011, in Utrecht op 11-3-2011, in Rotterdam op 11-3-2011 in Leiden is de datum nog niet bekend. Deze zijn ook openbaar!

Enkele weken terug kregen de zeven deelnemende studenten een lunch aangeboden op het arrondissementsparket Breda. Ze zijn daarbij ontvangen door een officier die hen tijdens de lunch tips en uitleg gaf over het houden van een requisitoir. Aan het einde van de lunch ontvingen zij het strafdossier waarover zij een requisitoir moesten voorbereiden.

Tijdens voorronde in Tilburg requireren de zeven Tilburgse studenten voor een jury met vertegenwoordigers van het arrondissementsparket Breda, de rechtbank en de vakgroep Strafrecht. De jury in Tilburg bestaat uit H. Hillenaar (HOVJ Breda), de officieren van justitie E. Olthof en R. de Brouwer, mr. drs. B. van der Vorm (UvT), D. van Kralingen (rechter).

Wat is er te winnen? Een Masterclass door Koos Plooy, training Debatinstituut, Masterclass door officieren Lucas van Delft, Charles van der Voort/Willem Bos en natuurlijk de deelname aan de finale in Amsterdam. De winnaar aan de finale op 15 april 2011 krijgt een deelname Summercourt en een stageweek bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam, inclusief verblijf.

Lisa de Graaf houdt haar requisitoir

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (