Ingezonden persbericht


Antilounge 8 vinyl Release Show

Op vrijdag 25 februari is het weer zover: het Haagse Antilounge label presenteert haar jaarlijkse verzamelaar vol met tracks van artiesten uit de rijke elektronische underground muziekscene die Den Haag kent. Al jaren bewijst dit initiatief zich als een goede springplank voor electronisch talent. Deze editie, numero 8, is echter wel heel speciaal: voor het eerst zal de verzamelaar op vinyl uitkomen in plaats van op cd. Daarnaast is de muziek gratis te downloaden als mp3 en zijn de videoclips op Youtube te bekijken. Dit alles wordt natuurlijk weer groots gepresenteerd in een unieke constructie in de kleine zaal van het Paard van Troje, waarbij muziek en visuele kunst elkaar aanvullen en versterken en er geen seconde niets te ervaren valt.

Antilounge is opgericht in 2003, ontstaan uit behoefte en een gebrek van een podium voor de Haagse undergroundscene. Bedoeld om jong en onbekend talent uit de underground dancescene een kans te bieden zichzelf aan een groter publiek te tonen. Inmiddels uitgegroeid tot hét underground platform en platenlabel van Den Haag. Antilounge brengt ieder eerste kwartaal van het jaar een cd uit waarop deze artiesten te horen zijn. Een nieuwe Antilounge gaat ook altijd gepaard met een releaseparty, zodat de artiesten ook live hun kunsten kunnen vertonen. Deze release is vaak een opstapje voor optredens door het hele land.

Voor Antilounge 8 is echter gekozen voor een vinyl release ipv een cd. Al jaren lijkt de cd in populariteit in te boeten, waar de mp3 terrein wint. Vinyl blijft populair en beleeft een heuse "revival", veel oud materiaal wordt weer opnieuw geperst en veel muziekliefhebbers zweren bij vinyl. Daarom zal deze Antilounge op vinyl te koop zijn en zullen de tracks tevens met een code te downloaden zijn.

Sinds vorig jaar heeft de Antilounge formule zich uitgebreid met videokunstenaars. Dit bleek erg succesvol en wordt ook dit jaar doorgezet. Dit keer zal het visuele werk echter niet op DVD te verkrijgen zijn, maar gratis op Youtube te bekijken zijn.

Dit alles zal groots gepresenteerd worden tijdens de officiële release party die op 25 februari 2011 zal plaatsvinden in het Paard van Troje. Deze avond zal gratis toegankelijk zijn. Voor deze avond zal een speciale constructie gebouwd worden, bestaande uit een eiland in het midden van de zaal, waar de muzikanten hun talenten ten toon zullen spreiden. De visuele artiesten maken gebruik van het podium. Hun beelden worden live op vier grote videoschermen geprojecteerd. Elke audio artiest zal 25 minuten samen met een videoartiest optreden, strevend naar een perfecte harmonie van de twee disciplines: audio- en videokunst Dit resulteert in een unieke ervaring voor muzikant én publiek.

De volgende artiesten zullen hun opwachting maken op de release party:

Live : Captain J., Polymass, Gazon, De Kraaien, Anabiose, Emission, Copacod, Planetwalker, Clipslice, Daijobu & The Specialist, i0, Mutellat, Geazah, Bimbo Electrico, Charly & Gallus,

VJ's: Joost Haas, Einzelgänger, Jorick.tv, Jolanda Jansen, A-GAEKE, Julian Gray, eMHa.eM, Sanne Maes, Ferenc Molnar, KRATATA, Tommy de Roos, PHONK

INFO: www.antilounge.com

Wat: Antilounge 8 LP release

Wanneer: 25 februari 2011

Waar: Paard van Troje

Tijd: 22:30 - 04:00

Entree: gratis