Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Energieteams in de wijk genomineerd voor Koplopersprijs 2011

Sittard-Geleen, 24 februari 2011 - 'Energieteams in de wijk' is genomineerd voor de Koplopersprijs 2011. Een prijs die TV Limburg vrijdag 25 februari in de uitzending van TVL Business uitreikt voor de gemeente met het meest inspirerende energieproject.

De Koploperprijs maakt deel uit van het convenant Omschakelen, waarin de Provincie Limburg de gemeenten aanspoort en ondersteunt om energieprojecten uit te voeren. De prijs, een cheque ter waarde van ¤ 20.000,- wordt namens de Provincie Limburg uitgeereikt door gedeputeerde Bert Kersten.

Koploperprijs
De deelnemende gemeenten dienden in totaal 18 projecten in voor de Koploperprijs. Uit deze inzendingen werden op basis van vijf criteria drie genomineerden gekozen. Het gaat om de projecten 'Renovatie van het gemeentehuis' (Beesel), 'Energieteams in de wijk' (Sittard-Geleen/Stein), 'Duurzaamheid als economische impuls' (Venlo). Uit deze genomineerde projecten kiest de jury, bestaande uit de heren Gosse Boxhoorn, Wim Hazeu en Jacques Kimman, een winnaar. De winnaar wordt tijdens de uitzending bekend gemaakt.

Samen Omschakelen
De Provincie Limburg wil samen met de gemeenten 'omschakelen' naar een energievoorziening die betaalbaar en duurzaam is en zekerheid van levering biedt. Meer informatie is te vinden op www.omschakelen.nu.

De uitzending is te zien op 25 februari om 13.00 uur en wordt daarna iedere vier uur in de dagcarrousel herhaald. De filmpjes van de drie genomineerde gemeenten is te zien via www.tvl.nl/nl/programmas/limburg-vandaag/rubrieken/gasten/koploperprijs/