Gemeente Stede Broec

IJgenweis in Streekbospaviljoen

25-02-2011 Streekproducten, biologische ingredienten en fairtrade, dat vindt u straks allemaal in het IJgenweis restaurant in het Streekbospaviljoen.
Op 24 februari 2011 werd de huurovereenkomst met SAB Catering, de nieuwe uitbater van het Streekbospaviljoen getekend. Het nieuwe horecaconcept IJgenweis van SAB Catering staat voor het verzorgen van horecavoorzieningen 'anders dan anders' en op een 'eigen wijze'. Uitgangspunt is maatschappelijk verantwoord ondernemen. De menukaart is wisselend en gericht op de Streek. De vele streekproducten uit West-Friesland staan garant voor lekker eten met een goed gevoel: biologische ingrediënten en fairtrade.

Kans voor iedereen

De medewerkers van restaurant IJgenweis zijn bewoners uit de regio die hun eigen cultuur en accenten meebrengen. Er wordt bovendien samengewerkt met verschillende sociale werkplaatsen.

Samenwerking

Het Streekbos Paviljoen is ontwikkeld door het Recreatieschap Westfriesland in nauwe samenwerking met de gemeente Stede Broec. Behalve IJgenweis hebben ook volkssterrenwacht Orion en Vereniging voor Natuur- en milieueducatie IVN West-Friesland een plek in het pand. Alle partijen streven naar een nauwe samenwerking. Half april is de officiële opening van het Streekbospaviljoen en IJgenweis. Hierover binnenkort meer!
25-02-2011