Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers op heterdaad aangehouden

Alforst, 25-02-2011 o In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie twee mannen op heterdaad aan tijdens een bedrijfsinbraak op de Sluissewal in Altforst. Politieagenten namen in de buurt poolshoogte na een melding dat daar een onbekende auto onbeheerd was achtergelaten met een hond erin. Zij zagen in de auto divers inbrekersgereedschap liggen waarop de agenten verder onderzoek instelden. Dit leidde vervolgens tot de aanhoudingen.

Bij het bedrijfspand zagen de agenten een koevoet liggen. Ook troffen zij een geforceerde deur. Zover zij in het pand konden kijken, zagen zij aanvankelijk niemand. Omdat ze wel vermoedden dat er iemand binnen was, vroegen zij assistentie van twee hondenbegleiders met hun hond om het pand af te zoeken. Toen die ter plekke kwamen en hun inzet kenbaar maakten, gaven twee mannen zich over. Het tweetal werd direct aangehouden op verdenking van diefstal, of poging daartoe, en naar het politiebureau overgebracht. Daar worden zij verhoord. De verdachten zijn een 43-jarige inwoner van Rotterdam en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In het pand troffen de agenten diverse goederen aan, kennelijk klaargezet om mee te nemen. De auto, inclusief diverse spullen, is voor het onderzoek in beslag genomen. De hond die erin zat, is door de dierenambulance overgebracht naar een asiel.

De eigenaar van het pand kwam ter plekke en heeft aangifte gedaan. Het politieonderzoek loopt; onder andere zal ook nog een buurtonderzoek worden gehouden.
(08)

Laatst gewijzigd 25-02-2011 12:13 | © Regio Gelderland-Zuid |