Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Politie houdt jongeren aan voor vernielingen    |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 25 februari twee jongens van 16 en 17 jaar uit de gemeente Zutphen aangehouden. Zij worden ervan verdacht verscheidene vernielingen te hebben gepleegd bij het winkelcentrum aan De Brink in Zutphen. Daarnaast bleek de 17-jarige jongen in het bezit te zijn van een gestolen fiets.


De politie kreeg rond 01.00 uur de melding van rondhangende jeugd bij het winkelcentrum die voor overlast zorgde. Ter plaatse troffen agenten een viertal jongeren aan en enkele tientallen winkelwagens die in een nabijgelegen sloot lagen. Ook waren enkele reclameborden vernield. Twee van de jongeren bleken verantwoordelijk voor de vernielingen en zijn aangehouden. Een van hen reed op een fiets die, zo bleek later uit onderzoek, als gestolen gesignaleerd stond. De fiets is in beslag genomen. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011025920

|     |Eerbeek/Twello - Diefstallen na babbeltrucs               |

De politie heeft donderdag 24 februari meldingen gekregen van oudere mensen die in hun woning bestolen zijn van geld en sieraden door een babbeltruc. Dit gebeurde aan de Boerhavelaan in Eerbeek en aan de Oude Rijksstraatweg in Twello.


In beide gevallen werden de bewoners in hun woning aan de praat gehouden door een onbekende vrouw, terwijl vermoedelijk een ander persoon in de woning het geld en sieraden wegneemt. In Eerbeek gebeurde dit donderdag 24 februari omstreeks 14:00 uur en in Twello op woensdag 23 februari omstreeks 15.00 uur.


De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Waarschuwing


De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen.


2011025822 / 2011025805 en 2011025586

|     |Eefde - Woninginbraak                                     |

Bij een woninginbraak aan de Boedelhofweg in Eefde zijn onder meer een televisie en diverse sieraden gestolen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


De inbraak werd dinsdag 24 februari gemeld. Wanneer de inbraak precies heeft plaatsgevonden, is niet bekend. Er is een deur geforceerd om de woning binnen te komen.


2011025759

|     |Lochem - Auto in de slip door gladheid                    |

In de vroege ochtend van donderdag 24 februari is een 46-jarige automobilist uit Zutphen op de N346 tussen Lochem en Zutphen door de gladheid verrast en met zijn auto in een slip geraakt. Hierbij reed hij tegen een boom en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


De automobilist reed rond 07.15 uur over de provinciale weg N346 van Zutphen naar Lochem toen hij door de gladheid ter hoogte van een horecagelegenheid de controle over het stuur verloor en in de slip raakte. De auto kwam vervolgens tegen een boom in de berm tot stilstand. De bestuurder is met mogelijk schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggesleept.


2011025531


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --