Toekomstvaste winkel heeft alles-in-1 winkelplatform nodig

22/02/2011 10:39

Nedap Retail

Toekomstvaste winkel heeft alles-in-1 winkelplatform nodig

Nedap Retail introduceert Cube op Euroshop 2011

Groenlo - Nedap Retail lanceert een nieuw, ultramodern retail management platform op de Euroshop 2011, de internationale retail vakbeurs in Düsseldorf. Met Cube kunnen retailers hun winkelprocessen transparant en beheersbaar maken.

Winkelmanagement

Met Cube kunnen retailers hun beveiligingsproces, energiegebruik, voorraad en marketinggegevens eenvoudig online bekijken en bijstellen. Nedap Cube is een uniek retail management informatiesysteem dat winkelprocessen transparant maakt en koppelt. Diverse grote retailketens zagen direct de voordelen en hebben Cube al ingevoerd in hun winkels.

Toekomstvast

Een grote internationale modeketen die zijn winkels nu vast wilde voorbereiden op 2015 had behoefte aan toekomstvaste winkeltechnologie. Door de verwachte groei in nieuwe markten zal het aantal toeleveranciers explosief groeien. "Als we flexibel willen kunnen reageren en anticiperen op die groei en veranderende eisen, dan kunnen we niet doorgaan met puntoplossingen. We hebben een simpel, snel totaaloverzicht van alle winkelprocessen nodig", aldus de Global Expansion Manager van de keten.

Automatische lichtschakeling

De retailer installeerde Cube tot nu toe in diverse Europese landen. Cube combineert Beveiligingsfunctionaliteiten, waaronder toegangscontrole, inbraakalarm en EAS, met energiebeheersingstools zoals automatische lichtschakeling. Door het monitoren van diverse klantgegevens biedt het platform ook inzicht in de verkoopprestaties van winkels. Voor Cube hoeft geen aparte IT-hardware aangeschaft te worden voor in de winkel, het wordt volledig op afstand aangestuurd en afgelezen, via internet.

Na invoering van Cube bleken winkels minder tijd kwijt te zijn aan secundaire processen. Cube is gebruiksvriendelijk en neemt personeel allerlei routineklusjes uit handen. Bovendien waren de aanschafkosten van Cube veel lager dan voor het installeren van allerlei enkelvoudige oplossingen die extra plaats innemen en onderhoud vergen. Bijkomend voordeel is dat Cube ingebouwde energiebesparingsmogelijkheden heeft.

Euroshop 2011

Nedap Retail staat van 26 februari tot 2 maart 2011 op de Euroshop in Düsseldorf (D) in Hal 06, standnummer B09.

Over Nedap Retail

Nedap Retail is een specialist op het gebied van slimme en duurzame oplossingen voor het beheren en beveiligen van winkels. Nedap Retail opereert wereldwijd en werkt samen met grote internationale merknamen in de belangrijke marktsegmenten mode, supermarkten en health- en beautywinkels. De systemen zijn toekomstvast (RFID-voorbereid), kostenbesparend en milieuvriendelijk door een laag energieverbruik. Nedap N.V. is opgericht in 1929 en beursgenoteerd sinds 1947.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nedap-retail.com