Gemeente Tilburg

Nummer
2011048CS
Datum
25 februari 2011

Koninklijke onderscheiding

de heer H.F.C. Niemegeers, wonende in Landskouter in België is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
bij gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Stichting Tunesië Communicatie in Tilburg.

E M B A R G O TOT ZATERDAG 26 FEBRUARI 2010 ± 14.30 UUR

naam H.F.C. (Hans) Niemegeers
soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door drs. J. Hamming, loco-burgemeester van Tilburg plaats/ tijd tijdens de viering van het 25 jarig bestaan van de Stichting Tunesië Communicatie op zaterdag 26 februari 2011 om ca. 14.30 uur in het Huis van de Wereld, Spoorlaan 346 in Tilburg.
Bijzonderheden:
De heer H.F.C. (Hans) Niemegeers uit Landskouter in België is al vijfentwintig jaar de drijvende kracht achter de transporten van hulpgoederen die al 25 jaar lang door de Stichting Tunesië Communicatie worden georganiseerd naar Tunesië. Hans Niemegeers is werkzaam bij de firma Maes Transport uit België. De firma heeft ook een vestiging in Tunis. Vanaf 1986 tot op de dag van vandaag heeft decorandus ervoor gezorgd dat ongeveer 10 keer per jaar een vrachtwagen met 90 kub aan hulpgoederen vanuit Tilburg naar Tunesië werd getransporteerd. Bij zeer veel transporten was hij zelf chauffeur. 25 Jaar lang was hij bereid de transporten te verzorgen met de leuze: "Dit is onze bijdrage aan dit humane werk van de Stichting en wij blijven dit doen". 25 Jaar lang heeft hij / de firma zich vele inspanningen getroost en de kosten gedragen van de chauffeur, de vrachtwagen, de diesel, de tolheffingen en de overtocht Marseille - Tunis. Zonder deze medewerking was de Stichting Tunesië Communicatie niet blijven bestaan. Mede dank zij zijn inspanningen kon 25 jaar lang in Tunesië met vele nuttige goederen hulp worden geboden aan armen en gehandicapten, maar ook aan scholen, moskeeën, gevangenissen en andere instellingen.
Vanwege zijn jarenlange inzet op het terrein van de humanitaire hulpverlening is de heer Niemegeers nu Koninklijk onderscheiden.

Contactpersoon:
Cees van Loon, Concernstaf, telefoon 013 542 9015