Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Noorwegen themaland Fiets en Wandelbeurs 2011

Noorwegen is het themaland op de komende Fiets en Wandelbeurs op zaterdag 26 februari en zondag 27 februari 2011 in de Amsterdam-RAI. Het grillige land met de fabelachtige natuurcontrasten biedt ongekende fiets- wandelmogelijkheden.

Het themaland op de Fiets en Wandelbeurs wordt voor het voetlicht geplaatst in een speciaal paviljoen met alle Noorse regio's: van Sørlandet in zuidelijk Noorwegen, Fjord en Fjell met de bekende fjorden en nationale parken, tot Trøndelag en Noord Noorwegen in het noorden. Ook staan er aanbieders van fiets- en wandelreizen en vooral veel ervaren Noorwegenreizigers als informant. Op het lezingenprogramma staat een aantal presentaties van geronomeerde auteurs en buitensporters. Zij nemen hun publiek mee naar Noorwegen met enthousiaste ervaringen.

Eerste land uit Noord-Europa
Beursdirecteur Theo Jorna is verheugd met Noorwegen als themaland: "Ik heb zelf diverse malen met veel plezier in dat prachtige land gefietst. Met alle genoegen werk ik er aan mee dat meer mensen de ruimte en het gevoel van vrijheid in Noorwegen ontdekken." Na een aantal Zuid- Europese landen is Noorwegen het eerste land uit Noord-Europa dat zich themaland mag noemen op de Fiets en Wandelbeurs.

Walhalla voor de fietser en de wandelaar
Noorwegen noemt zich het walhalla voor de fietser en de wandelaar met een ongekende variatie: fjorden, bergen, meren, toendra's, maar ook vlakke bergplateaus. De vakantieganger heeft de natuur door de uitgestrektheid helemaal voor zichzelf. Op pad gaan in de natuur is voor de Noren een manier van leven waar veel Nederlanders graag kennis mee maken. Jaarlijks bezoeken 155.000 Nederlanders het land van de trollen, de Vikingen en Grieg.

Alle voorzieningen
Wandelen is in Noorwegen diep geworteld in het sociale leven. Voor de wandelliefhebber biedt Noorwegen een van de meest uitgebreide netwerken van wandelpaden in Europa met 20.000 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelroutes en alle voorzieningen die een wandelaar verwacht: met hutten, campings en andere vormen van accommodatie.

Lang gekoesterde droom
De 3800 km lange fietsroute naar de Noordkaap is een lang gekoesterde droom van menig fietsenthousiast, maar Noorwegen biedt ook aan scala aan kortere fietsroutes. Legendarisch is de Rallarvegen: een ronduit spectaculaire route over de geïmproviseerde weg die de spoorwegarbeiders gebruikten voor de aanleg van de Bergen spoorbaan.

Goed bereikbaar
Noorwegen is vanuit Nederland goed bereikbaar dankzij een aantal directe vliegverbindingen naar Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim en Kristiansand. De snelste ferry vaart in 3½ uur van Denemarken naar Noorwegen. Noorwegen is een uitstekend land om zelfstandig te bereizen, maar gespecialiseerde touroperators bieden producten op maat om de vakantieganger van dienst te zijn.

www.fietsenwandelbeurs.nl

Noot voor de redactie,