Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 22-02-2011

AVRO KUNSTUUR BEKIJKT 'BOZE' EXPOSITIE IN MUSEUMGASTEN

Iedere zaterdagmiddag brengt AVRO Kunstuur prachtige uitingen van artistieke kwaliteit naar de huiskamer. In het Kunstuur van zaterdag 26 februari bezoeken Museumgasten Irene van de Laar en Bram Peper het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar ontmoeten ze de Spaanse fotograaf Chema Madoz die zonder digitale nabewerking zijn foto's tot visuele poëzie maakt. Daarnaast bekijken ze de expositie 'Angry' met foto's waarin radicalisering onder jongeren centraal staat en bezoeken ze het restauratieatelier. Bekijk hier een preview.

Ook in Kunstuur:

*Architecturen
In de vijfde aflevering van de zesdelige serie Architecturen worden deze week nieuwe kansen binnen de architectuur onderzocht. Maar hoe ziet dat er dan uit in de praktijk? Aan het woord komen Jan Konings, ontwerper van publieke ruimtes en de architecten van Next Architects. Bekijk hier een preview.

*Art XS
In Art XS geven kinderen hun mening over een kunstwerk. Deze week gaan Justus en Hans den Hartog Jager naar het Singer Laren om te kijken naar het schilderij 'Gezicht op de Dam' uit 1891 van de beroemde Nederlandse schilder Hendrik Breitner.

*4 Art
In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Bart Rutten is conservator van het Stedelijk Museum Amsterdam en bezoekt deze week het werk van Pieter Engels in Museum Jan Cunen in Oss. De expositie die daar te zien is, biedt een overzicht van het zeer diverse oevre van Engels, wiens unieke kunstproductie vooral in de jaren '60 een voortrekkersrol innam.

Website: kunstuur.avro.nl
Facebook: facebook.com/AVRO.KunstUur
Twitter: twitter.com/avro_kunst

AVRO Kunstuur, zaterdag 26 februari tussen 17.00 en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.