FloraHolland


Documentaire `Orchideeën koorts'op France 5

FLORAHOLLAND (26 januari 2011) - Enige tijd geleden zijn er door de Franse televisie opnames gemaakt op FloraHolland Aalsmeer en bij kwekerij Optiflor in Monster. Deze opnames zijn gemaakt voor een documentaire met de naam "La fièvre de l'orchidée" (Orchideeën koorts). In deze uitzending
Wordt door documentairemaker Martin Blanchard gezocht naar de oorsprong van de orchidee en de oorzaak van de enorme groei van het product de laatste jaren. Maar ook speciaal de nadruk op de emotie die de plant met zich meebrengt en de passie die mensen over de hele wereld hebben voor deze mooie plant.

De documentaire wordt uitgezonden op de zender France 5 op donderdag 27 februari om 16.25 uur. Klik hier om de uitzending op internet te bekijken.

Meer orchideeënpromotie op TV
Op dinsdag 1 februari zal Wibi Soerjadi bij Rene Klinge ` zijn orchidee' dopen. Shownieuws en koffietijd hebben vorige week aan dit item al aandacht besteed.

En op zondag 30 januari aanstaande zendt de RTBF (la Une) in het programma "Jardins & Loisirs" - in de namiddag - een reportage uit over de orchideeëntentoonstelling van de O.R.B. van vorig jaar februari in Woluwe. Er zal worden getoond hoe de standen werden opgebouwd, de planten werden aangebracht én het eindresultaat, samen met een aantal interviews.