Publieksdebatten 'Ongeneeslijk oud' over Voltooid leven

02/02/2011 12:05

NVVE

Wat is een 'Voltooid leven'? Wie bepaalt (of kan bepalen) dat het leven voltooid is? De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, NVVE nodigt u uit mee te discussiëren over het probleem Voltooid leven.

Steeds meer mensen worden oud en een aantal gaat aan die hoge ouderdom lijden. Het leven is geleefd, maar de dood wil maar niet komen. Sommige ouderen nemen het heft in handen en maken (soms op gruwelijke wijze) een eind aan hun leven.

De NVVE wil een lans breken voor een zelfgekozen levenseinde voor mensen die hun leven voltooid vinden. Daarom organiseert zij in 2011 zes publieksdebatten in het land. U kunt uw mening geven over de manier waarop u denkt dat een waardig levenseinde bij voltooid leven gerealiseerd kan worden. Zijn artsen de aangewezen personen om de hulp bij zelfdoding te verlenen of kunnen hulpverleners dit ook? Of mag u een ander niet belasten met uw doodswens en is men zelf volledig verantwoordelijk voor het levenseinde als men het leven voltooid vindt? Tijdens de debatten zullen drie routes centraal staan:

de medische route

de hulpverleneroute

de autonome route (zelfbepaling en eigen regie)

Gespreksleider Lex Bohlmeijer (presentator NCRV)

Data, locaties en aanmeldingen:

27 februari Utrecht, Jaarbeurs

27 maart Eindhoven, Hotel Pullman Cocagne

10 april Amsterdam, Mozes & Aäronkerk

15 mei Leeuwarden, Hotel Post-Plaza

19 juni Arnhem, Musis Sacrum

25 september Den Haag, Hotel Belair

Tijd: 14.00-16.00 uur (ontvangst vanaf 13.15 uur)

Prijs: 12,50 euro

Toegangskaarten dienen vooraf besteld te worden via K. Jager (k.jager@nvve.nl) o.v.v. naam en adres.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de NVVE, tel. 020- 620 06 90, of via www.nvve.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nvve.nl