Voorjaar in maritieme look? Haal nu nog inspiratie bij Fashion, Ahoy!

22/02/2011 17:02

Maritiem Museum

Claes Iversen nieuw in expo en fashionable vakantie-activiteiten

De maritieme look is natuurlijk weer de trend voor het voorjaar. Daarom staat de voorjaarsvakantie in het Maritiem Museum Rotterdam volledig in het teken van zijn maritieme modetentoonstelling 'Fashion, Ahoy!' (nog te zien t/m 13 maart). Jong en oud kunnen een maritiem strepenshirt pimpen of een voddenbaal veranderen in een haute couture stuk onder leiding van modeontwerpers in spé.

Laatste weken 'Fashion, Ahoy!'

De tentoonstelling behandelt een in Nederland nog niet eerder onderzocht aspect van de modegeschiedenis, namelijk de invloed van de kleding van de matroos en kapitein op de mode. Denk bijvoorbeeld aan de blauwwitte strepentruien en officiersjasjes. 'Fashion, Ahoy!' toont een overzicht van internationale haute couture en pret-á-porter van topdesigners zoals Dior, Gaultier, Chanel, Yves Saint Laurent, Rykiel, Castelbajac, Girbaud, Westwood en Nederlandse modeontwerpers zoals Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en Marlies Dekkers. Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 13 maart 2011.

Nieuw in de expo: Exclusief ontwerp Claes Iversen

Speciaal voor de tentoonstelling 'Fashion, Ahoy!' ontwikkelde Claes Iversen de afgelopen maanden een ontwerp in de officierslook. Hij besteedde aandacht aan het gebruik van onderscheidingen en versieringen op het uniform. Niet alleen de machtspositie van de drager maar ook de grote verantwoordelijkheid van de onderscheidingen vormen de basis voor het silhouette en de bewerkingen.

Programma voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie organiseert het Maritiem Museum Rotterdam leuke activiteiten voor jong en oud. Het museum is tijdens deze vakantie ook op maandag geopend.

Pimp het maritieme strepenshirt

Trek je stoute schoenen aan en wordt zelf ook even modeontwerper. Draag bij aan de modegeschiedenis en kom naar het Maritiem Museum om je eigen variant van het strepenshirt te maken, geïnspireerd op het kostuum van de matroos. Versier het T-shirt met verf, borduursels, stiksels, etc. Leuk voor jong en oud.

Wanneer: 27 februari en 1 en 3 maart

Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur

Voor wie: kinderen en volwassenen

Workshop: van voddenbaal tot haute couture

Maak oude kleren weer als nieuw! Vintage is hip. Laat je inspireren door oude en nieuwe stijlen, zoals de maritieme look, en maak je eigen vintage outfit. Modeontwerpers in spé zullen je hierbij helpen waar nodig. Je mag je oude kleding meenemen, maar er is ook voldoende aanwezig om mee aan de slag te gaan.

Wanneer: 2 maart

Tijd: 13.00 - 16.00 uur (aanmelden: verplicht)

Voor wie: volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar)

Ontwerp je eigen droomoutfit

Geïnspireerd op de maritieme mode van de tentoonstelling 'Fashion Ahoy!' kunnen kinderen kunnen zich gedurende de hele voorjaarsvakantie uitleven aan de tekentafel. Aankleedpoppen kunnen worden ingekleurd en gestempeld, zoals de kinderen er zelf uit zouden willen zien. Streepjes, ruitjes of stipjes, het kan allemaal.

Wanneer: 19 t/m 6 maart

Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur

Voor wie: Kinderen

Voor actuele informatie en prijzen zie www.maritiemmuseum.nl





http://www.maritiemmuseum.nl