Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nijmegen, 2 februari 2011

CD-concert muziektheater Carmina Ludens

Carmina Ludens presenteert haar eerste CD, 'CON GRAZIA E GRATITUDINE', tijdens een eenmalig concert. De mooiste, grappigste en ontroerendste stukken uit het repertoire van muziektheater Carmina Ludens uit Nijmegen komen aan bod. Een aantal ervan zijn te horen op de CD die tijdens dit concert wordt gepresenteerd.

Carmina Ludens is een klein koor van enthousiaste en geoefende zangers en staat al bijna 20 jaar onder leiding van inspirator en dirigent Hein Vrijdag. Voor het repertoire wordt geput uit muziek van de vroege middeleeuwen tot heden, uit verschillend landen en culturen. Carmina, een Latijns woord, betekent 'liederen' en 'ludens' spelend. De groep zingt zowel a capella als met begeleiding en wil de intentie van de muziek spelenderwijs tot uitdrukking brengen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van theatrale middelen zoals mise en scène, kleding, decor en licht, prozateksten en poëzie.

De thema's van de programma's zijn filosofisch, diepzinnig en spiritueel van aard. De revue gepasseerd zijn onder andere: Liefde, Dood, Maria, Muziek als geschenk, Anne Frank, Engelen, en op dit moment tourt het muziektheater rond met de voorstellingŽDe PelgrimŽ. Hoogtepunten in de afgelopen twintig jaar waren een tiental TV-uitzendingen voor de KRO in de programma's Nachtgedachten en programma Spirit. Carmina Ludens heeft opgetreden op tal van plaatsen in Nederland en daarnaast enkele malen in België en Duitsland.

CD-presentatie
Vanwege de onmogelijkheid om op een CD de totaal-ervaring vast te leggen die een optreden van Carmina Ludens behelst, heeft Hein Vrijdag lange tijd niet toegegeven aan de wens van velen om een CD uit te brengen. Dat hij toch overstag is gegaan, is ingegeven door de behoefte het unieke geluid van zijn koor vast te leggen en de kansen die de huidige techniek daartoe biedt. De CD heeft als titel 'Con grazia e gratitudine' gekregen, wat zoveel betekent als: met stijl, genade en dankbaarheid. Zowel Hein als zijn zangers zijn dankbaar voor al die mooie muziek en het feit dat ze al zoveel jaar samen kunnen zingen.

Zondag 27 februari 2011
Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, H. Landstichting Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis
Reserveren van een toegangsbewijs (géén plaats) noodzakelijk via info@carminaludens.nl

CD te koop voor E 12,50

Vanaf 1 maart is de CD ook te bestellen via www.carminaludens.nl

//////////////////////////////////////
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht